SmåSpicy spinatsuppe

Nå er det skikkelig lenge siden jeg har spist grønn suppe! En sånn suppe som  ser så grønn ut at du enten må være en som tenner på litt guffen mat, eller bare innmari glad i grønnsaker!
Eller kanskje bare innmari glad i spinat.
Eller grønne erter. Men i dag var det spinat. Selve dronninga av bladgrønnsakene.
Smekkfull av næring. Og brukbar til mangt og meget. Også suppe.

Ofte kokt opp da med fløte og litt muskat. Skikkelig digg på fersk pasta også det. Men hvorfor ikke bruke kokosmelk? Det kan være du vil unngå laktose. Eller er veganer. Eller kanskje bare liker smaken av kokosmelk. Gjøre det hele litt mer spicy i smaken enn den tradisjonelle spinatsuppa. 
Spinatsuppe
400 g spinat
1 boks kokosmelk
50 g green curry paste
4 dl vann

1 hakket rød chili
limebåter
En neve cashewnøtter 

Hvor mye curry du vil ha her varierer med smak. Så det er lurt å prøve seg mitt frem. Ha curry paste i en kjele sammen med litt av kokosmelka. La det få et oppkok, og la lukta spre seg godt i rommet. 

Ha i resten av kokosmelka, og tilsvarende like mye vann. Du kan jo måle opp fra boksen. Ha i spinaten, og la det koke 5-10 minutter. 

Bruk en stavmikser for å jevne suppa. Hakk en chili i biter, og server chilibiter, lime og kanskje noen ristede cashewnøtter ved siden av. Så kan hver enkelt ha topping over suppa etter smak og behag. Føler du suppa trenger litt mer fyll foreslår jeg laks- eller kyllingbiter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør