Kålsalat med tørkede kikerter

Når det nærmer seg jul går grønnkålen er fargerik konkurrent blandt grønnsakene. Rødkål. Jeg skal ikke i gang med å sylte rødkål riktig enda. Men den egner seg sa til mer enn ribbe.
For eksempel kan vi blande det med grønnkål til en fargerik salat Ha i litt gulrøtter, og tørke noen kikerter for en litt sprø tilførsel. Ikke noe i veien for et lite granatepledryss på toppen heller.

Salaten er badet og vendt i en tahinidressing. Og er god som den er. Eller som tilbehør til kjøtt, kylling eller fisk.
Kålsalat
1/2 rødkål
250 g grønnkål
2-3 gulrøtter

Tørkede kikerter
225 g kikerter
2 ss olje
1 ts spisskummin
1 ts røkt paprika

Tahinidressing
3 ss tahini
1 ss honning
1 fedd hvitløk
2 ts soya
saften fra 1 lime

Topping
1/2 granateple

Vi starter på bunn. Det er det som tar lengst tid, rett og slett fordi kikertene skal i ovnen. Bruker du en boks med kikerter heller du av all væske. Bruker du de tørrede, må de bløtgjøres først.

Ha olje og krydder i en bolle. Jeg har brukt spisskummin og røkt paprika. Du kan selvsagt bruke litt andre krydder som hvitløkssalt, vanlig paprikapulver eller hva du tror måtte passe. Bland kikertene med oljen og krydderene, og ha dem utover en bakeplate dekket med bakepapir. Tørk kikertene i ovn på 180 grader, 25-30 minutter.

Skjær og hakk grønnsaker til salaten i strimler og biter. Rødkålen har jeg skjært i strimler. Grønnkålen er revet opp (og stilken som bare er seig er fjernet). Gulrøttene fikk seg en tur gjennom spiralizeren, men du kan godt skjære tynne skiver eller stenger om du vil.

Bland sammen dressingen i en liten bolle. Smak til med honning , soya og lime. Bland halvparten av kikertene og all dressingen sammen med kålen og gulrøttene. Ha over resten av kikertene. Og har du, og ønsker det, topper du det hele med noen granateplekjerner.

En sprø og herlig salat. Vel bekomme!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør