Sjokoladepepperkaker

Jeg må altså koke sammen en pepperkakedeig for at det skal bli jul i heimen. Men er ikke helt klar for det enda. Så da jeg kom over en slags kjeks oppskrift fra en av mine favorittblogger, Mat på Bordet,  som blandet sammen pepperkake og sjokolade slo jeg til, og prøvde ut.
Det både luktet jul, og vakte stor begeistring hos arvingene som også likte smaken. Kjeks går liksom aldri helt av moten, Og det spørs om dette må inn på jule repertoaret også i framtiden. Disse er deilig seige, og samtidig sprø og kjempegode, var datterens dom. Og sannelig fikk ikke mora sneket til seg en til kaffen også.
Sjokoladepepperkaker
275 g hvetemel
1 1/4ts malt ingefær
1 t s malt kanel
1/4 ts malt nellik
1/4 ts revet muskatnøtt
1 ss kakao
2 ts bakepulver
100 g margarin
1 ss finrevet fersk ingefær
200 g brunt sukker
250 g (1/2 beger) lys sirup
200 g mørk sjokolade, grovhakket
perlesukker

Sett ovnen på 180 grader.

Bland sammen hvetemelet med de tørre krydderne og bakepulver. Riv fersk ingefær, og pisk den inn i margarinen. Tilsett brunt sukker, og pisk dette godt sammen. Så rører du inn melet og krydderne. Helt til slutt rører du inn hakket sjokolade.

Ha perlesukker i en liten skål. Rull kuler av deigen, og rull deretter kulene i sukkeret. Ha kulene over på et bakebrett med bakepapir, og trykk de ned til mer flate kjeks. Cirka 1cm tykke,

Stek kakene på 180 grader i 10-12 minutter. De vil sprekke noe i overflaten.
La de få hvile en fem minutters til på brettet, før du har de over på en rist til avkjøling.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør