Ramsløkolje

I år igjen måtte jeg ut å plukke ramsløk. Faktisk glemte jeg det første gang, så jeg måtte en tur tilbake å plukke. På sykkel. og med en papirpose dinglende fra rattet.
Ramsløken er Nordens hvitløk. Den lukter hvitløk, og vokser vilt i skogen. Selve løken er de grønne bladene, som kan forveksles med bladene til i vakker liljekonvall. Ikke gjør det! Liljekonvallen er giftig. Ramsløk en matplante. 

Som du kan betale i dyre dommer for å få ferdig tillaga på glass. Eller plukke selv. Sesongen er noen korte uker på våren. Så her gjelder det å komme seg ut. Planten er faktisk så populær at den har sin egen festival i Tyskland der de putter den i det meste. Innkludert iskrem. 

Langt mer vanlig er det nok å ha noen blader i salaten. Eller i pesto. Og olje. Noen dråper ramsløkolje i suppa. Som dressing. Alene, eller rørt i litt rømme. 
Ramsløkolje
En 100m blad fra ramsløk
Omtrent 2 dl olivenolje
2 ts maldonsalt 

Det hele er veldig enkelt. Knapt en oppskrift for å være helt ærlig. Plukk ramsløk. Vask den i rent vann. Ha i en foodprocc eller blender. Ha i olje og salt. Og kjør sammen . 

Ha på rene glass. Oppbevart kaldt har det en holdbarhet på nærmere et år. Ingen grunn til å inne doble oppskriften bør du først er i gang, altså. 

Kommentarer

  1. Hei. Den så veldig lekker ut, men er det 100 g eller 100 blader det skal være? Litt uklart i oppskriften :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det skal stå 100 blader 😊 lykke til!

      Slett
    2. 100 blader? Dummere kan det ikke være. Det finnes blader like store som en cola flaske og på størrelsen med lille finger.

      Slett
    3. Hei, fant ut at 100 blader blir ca 100 g. Min vekt målte 102 g, og resultatet ble bra. Hadde på litt ekstra olje. Men 2 ts maldonsalt ble litt for mye for mine smaksløker.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør