Liba brød - arabiske brød

Noen stor brødspiser er jeg ikke, men noen brød går lettere ned enn andre. 
Småbrød. Det kan være naan. Pita. Scones. Og så arabiske brød. Et absolutt must serverer du meze. Eller som tilbehør til middag. Som wraps. Eller en erstatning for litt tørre tacolefsa.  

Jeg har kjøpt ferdige liba brød som jeg bare har fuktet med litt vann, og varmet i stekepanne eller ovn. Men med egen steketakke måtte jeg selvsagt forsøke å lage dette selv. 
Liba brød
50g gjær
2 ts sukker
1 kg hvetemel
2 ts salt
4 ss olivenolje
6 dl vann

Egg
Melk
Youghurt
Smør

Smuldre gjær og sukker sammen. Ha i litt vann, og la sukker og gjær få løse seg opp i vannet. 

Ha mel og salt i en bakebolle. Bland sammen, før du har i gjær- og sukkerblandingen sammen med resten av vannet og oljen. 

Elt sammen deigen til den er god og smidig å ha med å gjøre. Ta deg tid.

La deigen heve til dobbelt størrelse på et lunt sted. 

Del deigen i emner du kjevler ut til flate brød. Hvor mange kommer an på hvor store du vil ha dem.

Brødene kan pensles med en blanding sv egg og melk eller Youghurt før steking, eller rett og slett smeltet smør.

Stek brødene på begge sider på en steketakke, eller i en stekepanne.

Kommentarer

  1. Kan disse brødene fryses? Og brukes ved senere anledninger?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør