Pasta med kylling og røkt paprika

Vi blir liksom aldri lei av pasta.. Vet en ikke helt hva en skal finne på til middag, er pasta lettvindt. Og godt. 
Ikke trenger det allverdens tid. Og heller ikke mange ingrediensen for å bli et helt fortreffelig måltid. Gjerne med sånne ting du allerede har stående i skapet.

Så glem de glassene med ferdige sauser. I alle fall av og til. Og la det stå til. Med noen soltørka tomater, litt røkt paprika, noen chiliflak og fløte fikk jeg akkurat den pastaen kroppen min viste seg å lengte etter en søndags ettermiddag. En rett og slett nydelig middag.  Og fargerik, selvsagt. 
Pasta med kylling
400 g pasta
400 g strimlet kyllingfilet
10 soltørka tomater
1 fedd hvitløk
1 rødløk
2 dl fløte
1/2 ts røkt paprika
50 g revet parmesan

en klype chiliflak
litt frisk basilikum

Begynn med å legge de soltørkede tomatene i et par spiseskjeer med olje. Tomatene får bløtgjort seg litt, og oljen kan du bruke til å steke i etterpå. Husk også å sette over vann til pastaen. Rikelig med vann!

Ha oljen fra tomatene i en stekepanne. Varm opp oljen, og stek tynne skiver, eller biter av kyllingfilet i oljen sammen med hvitløk. Krydre med røkt paprika, og litt salt og pepper om du ønsker mer av det.  Ha i hakket løk, og bitene med soltørket tomat i sammen med kyllingen, og stek videre.

Når løken begynner å bli myk og god, heller du over fløte, og lar sausen få koke videre til pastaen er ferdig. Du bør da huske å ha pastaen i vannet når det begynner å koke!

Når pastaen er al dente,  har du av en øse av kokevannet før du heller av. Kokevannet bruker du til å jevne pastasausen. Ha over i sausen, rør inn revet parmesan, og smak til med salt og pepper.

Bland inn den ferdige pastaen, og server med litt chiliflak og frisk basilikum på toppen. Dessuten gjør alltid ruccolasalat seg. 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør