Wrap-pakka og marinert kylling med rødlinse-hummus

Her i gården nærmer det seg den tiden på året da en del middager må sendes som pakke. Julepakker på en måte, der de fraktes fulle av undring avgårde til førjulsaktiviteter, og kommer tomme tilbake.
Det er ganske mye jeg kan finne på å pakke i en boks for å ta med om det skal være seg lunch eller middag. Men i enkelte tilfeller kan moe som ikke medfører alt for mye søl og rot være av det gode.  Mat som kan spises med hendene kan selvsagt også søle. Men da gjør det i alle fall ikke noe om jeg glemte å pakke gaffelen. Og så er det ganske kjekt med en avveklsing fra brødskiver med leverpostei.
Marinert kylling
700 g kyllingfilet
4 ss olivenolje
4 hvitløksfedd
1 cm frisk, revet ingefær 
zest, finrevet skall fra 1 lime
1 ss finhakkede urter som oregano, basilikum, timian e.l. gjerne en blanding, og bruk av det du har for hånden
1 ts chiliflak
1 ts salt
1 ts pepper
Rødlinsehummus
1 pk røde linser, eller cirka 250g
3 hvitløksfedd
1 ss tahini
1 ss sriracha
olivenolje
salt pepper
Sumak, eller røkt paprikapulver 

tortillalefser
rucccolasalat
tomat
slangeagurk
rød løk i skiver

Skjær kyllingkjøttet i tynne skiver, eller små biter. Lag i stand marinaden av olivenolje, hvitløk, ingefær, lime, urter, chiliflak, salt og pepper, og legg kyllingbitene i. La dette få stå minst en halvtime, eller lenger om du vil. Du kan altså gjøre i stand kvelden i forveien, og sette kyllingbitene i kjøleskapet til marinering.

Du kan steke kyllingbitene i panna, eller bruke en grill. Tre dem på et spyd, eller la være. Stek, eller grill til de er gjennomstekte. Hvor lenge kommer litt an på tykkelsen.

Gjør i stand hummus av røde linser. Hummus lager jeg stort sett med kikerter, men det betyr ikke at vi ikke kan prøve oss med noe annet. Som da røde linser. Fremgangsmåten er ellers den samme. Bruker du tørre linser skal disse koke en 20 minutter, og de trenger heller ikke bløtgjøres på forhånd. Sånn i motsetning til kikertene.  Eller du bruker ferdige kokte linser fra en boks. Disse skal så bli most og blandet sammen med flere smaker.

Vi bruker de vanlige. Hvitløk og tahini, som er en sesampasta. Samt olivenolje til ønsket konsistens. Men her har vi altså tilsett en ekstra snert ved å ha i sriracha, som er en sterk chilisaus. Begynn forsiktig, og smak deg fram så det ikke blir for sterkt. Litt olje på toppen, og et lett strø med sumak, eller røkt paprika slik vi vanligvis også gjør med hummusen skader heller ikke her. 

Hummusen kan brukes som dip, som et tilbehør. Men nå skal vi altså bruke den for å smøre wraps.

Varm en og en tortilla lefse i en varm panne. Smør med et par spiseskjeer hummus, Ha på marinert kylling, salat, tomater og løk. Min løk er marinert. Men du velger tilbehøret ditt selv.

Brett sammen, og legg gjerne litt matpapir rundt om det skal pakkes og sendes.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør