Asiatisk biffsalat

Saken er biff, sier man - og mener at alt skal være fiksa og ferdig. Egentlig kommer uttrykket fra byråkratiet som tidligere signerte sine saker med bif. En forkortelse for bifalt. Noe som altså viste at søknaden var godkjent. Fiks ferdig!
Senere fikk vi lørdagsbiffen. Et stykke kjøtt som skulle stekes og nytes med bearnaise saus. For en del var biff det eneste en kunne bestille om man spiste ute. En rett en rett og slett ikke unnet seg for ofte.

Nå er det jo slik at kjøttforbruket i verden er alt for høyt. Særlig i noen deler av verden. Altså vår del av verden. Men det betyr jo ikke at en ikke kan unne seg en biff av og til. Det meste er godkjent bare vi ikke unner oss i tide og utide.

Med masse grønnsaker synes jeg det er helt innafor. Og innmari godt. Bare husk en skikkelig god kniv.
Asiatisk biffsalat
500 g storfekjøtt

Dressing 1 dl nøytral olje som rapsolje
saft fra 2 lime
2 ss soyasaus
1 ss asiatisk fiskesaus
1 ss brunt sukker
1 cm frisk, revet ingefær
1-2 chili

Salat
1/2 kålhode
2-3 gulrøtter
1 pose spinat, eller grønnkål
1 søt paprika
1 mango

sesamfrø
et par håndfuller med grovhakka cashewnøtter
1 bunt koriander

Start med kjøttet. Det kan du grille, eller steke på høy varme. Stek slik du liker det. Gjennomstekt, medium, eller nesten helt rå i midten. Legg kjøttet til side slik at det får hvile før du skjærer i det.

Bland sammen olje, lime, soya, fiskesaus, brunt sukker og finsnittet og revet chili og ingefær i en liten bolle. Smak til om det er noe du trenger mer av. Den skal smake litt syrlig, litt søtt og litt sterkt. Sett til side.

Rens, vask og hakk opp grønnsaker og bland alt i en bolle. Jeg har brukt kål, gulrøtter, grønnkål, paprika og mango. Men du kan selvsagt bruke grønnsaker du liker.  Hell over drøye halvparten av dressingen, og smak til. Ha over dressing inntil du er fornøyd.

Sesamfrøene og cashewnøttene kan godt få seg en liten omgang i en tørr panne, slik at de får ristet fram de gode smakene. Ha over salaten.

Da var det på tide å finne fram kjøttet igjen. Skjær i tynne, fine skiver. Vend biffskivene forsiktig inn i salaten.

Ha over en god dryss med koriander. Og kos deg!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør