Frittata med søtpotet

Kan hende du får lyst på en helt annen helgefrokost. Eller kanskje en enkel middag. Omelett er undervurdert.
Men egg er sannelig godt. Og særlig på en lørdag. 
En frittata er en spansk omelett med poteter i. Litt mer mettende. Litt mer mat. Men jeg har brukt søtpotet. Og røkt paprika pulver. Da jeg kjøpte med meg røykt paprika hjem fra en spansk øy var 
eneste rådet damen hadde, at dette var godt på omelett. Jeg har brukt det til mye. Nå sto omeletten for tur. Med spansk vri. Og litt mer sydlige aner siden det var søtpotet. Litt søtere, og så utrolig frisk i fargen. Oransje og rødt. Det kan liksom ikke bli feil. Du spiser tross alt med øynene også.
Frittata med søtpotet
2 mellomstore søtpoteter
1 rødløk
2 fedd hvitløk
en klype røkt paprika
8 egg
1 dl melk eller fløte
50 g fetaost
olivenolje

ruccolasalat
cherrytomater
Paprika
valnøtter
balsamicoeddik
olivenolje
fetaost

Skrell søtpotetene, og del i terninger, eller skiver. Kok bitene nesten ferdig i vann. Litt ettersom hvor store de er snakker vi om 5-10 minutter.

Ha olje i en dyp panne. Har du av typen du kan sette inn i stekeovnen, bruker du den. Det vil si at den ikke har håndtak av plast eller tre. Eller at den er av typen der håndtaket kan tas av.

Ha potetene i pannen, og stek forsiktig. Ha i hakket rødløk og hvitløk og skru ned varmen litt. La det steke videre i en fem minutter, Bland sammen egg, melk og smuldret fetaost, og gjerne røkt paprika også om du har, og hell blandingen over grønnsakene. Bruk svak varme så det ikke svir seg. La det få stivne litt, altså steke videre i 5-10 minutter.

Så setter jeg hele panna inn i stekeovnen på 200 grader, en 5-10 minutter til.

Lag i stand en enkel salat med ruccola og tomater, eller paprika ved siden av mens frittataen steker.

Restene spiser du til lunch. 

God helg 😊

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør