Nudelwok med kjøtt og grønnsaker

Sånn midt i uka kan all middags inspirasjon forsvinne som dugg for sola. Det betyr ikke at det ikke blir middag. Det betyr bare at det helst blir litt lettvint.


Som for eksempel en wok. Jobben ligger i å kutte opp grønnsaker, og røre sammen noe saus. Og resten er for gjort. Høy varme, en stor wokpanne - og masse farge. Og dermed er både apetitt og inspirasjon tilbake. Høyst nødvendig på enkelte litt mer grå dager.

Nudelwok
600 g storfekjøtt
1 pk eggenudler
1 rødløk
2 gulrøtter
150 g skivet sopp
2 bok choy/pak choy eller annen bladkål
100 g revet frisk ingefær
100 g miniaubergier i skiver
1 rød chili
1 grønn chili
stekeolje

Saus 1/2 bunt vårløk
1 stor neve frisk koriander
1 ss revet sitrongress
1 dl østersaus
2 ss soyasaus
1 ss asiatisk fiskesaus
saften fra 1 lime
litt riseddik

Finn fram alt du trenger, samt kniv og skjærefjøl. For her skal det kuttes og røres. Hakk opp alt av grønnsaker, og ha i skåler. Rør også sammen sausen før du tenker på å skru på varmen. Ideelt sett bør du selvsagt steke dette over åpen flamme, men en vanlig plate duger det også.

Start med å koke nudlene ferdig for seg. Følg anvisningen på pakka.

Varm opp olje i en wok. Ha i løk, chili og kål, og vend rundt hele tida. Ha i kjøttet, og tilsett resten av grønnsakene litt etter litt, mens du skyver det som er ferdig stekt ut på siden av woken. Har du ikke wok er det bedre å steke litt og litt, ta ut -for til slutt å blande sammen igjen, framfor å fylle på i høyden og håpe på det beste.

Bland alt sammen igjen når det begynner å bli ferdig, ha over saus vårløk og koriander. Rør godt, og stek videre i noen minutter. Topp gjerne med enda mer koriander. Noen ristede sesamfrø eller nøtter kan også drysses over om du ønsker.

Spis det rykende varmt og ferskt mens grønnsakene enda har spenst i seg.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør