Nøttebrødkake for jula

Julaften benker vi oss til for å se "Tre nøtter til Askepott", samtidig som vi iverksetter skytteltrafikk mellom stue og kjøkken for å forberede julemiddagen. Det blir like lite julaften uten Askepott sin ønsker og Disney tegnefilmene, som uten ribbe i en eller annen form. Det være seg som svineribbe eller fåreribbe.
Nøtter er like selvsagt i jula. Og settes fram sammen med alskens søte og tørre kaker. Det er vel ingen stor hemmelighet at jeg digger nøtter. Og spiser det både på mat, i mat, som energi og bare fordi jeg har lyst på det.

Og sånn i jula kan jeg jo putte nøtter i ett kakebrød. Smaker godt som det er. Eller med ost. Og kan jo også gis bort i gave alene, eller med noe egnet tilbehør som ost, chutney, syltetøy, lemoncurd,  te eller kaffe. Minst like hyggelig å gi vekk som atter en lysestake.
Nøtte- og fruktbrød
350g blandede nøtter som hassel, valnøtt, pistasje og mandler
150g tørkede dadler
250 g fiken
200 g rosiner eller sultaner
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts maldonsalt
3 egg

Lag deg en nøtteblanding med usalta nøtter. Du kan hakke litt opp hvis du vil, men de kan like gjerne være hele. Fiken bør deles i to. Jeg deler også dadlene i litt mindre biter. Bland sammen nøtter og frukt i en bolle,

Ha i hvetemel, bakepulver og salt. Bland sammen, Rør inn egg.

Ha brødkaka over i brødformer. Du bør ha bakepapir i brødformene, og/eller smøre dem.

Stek på 175 grader i cirka en time.

Oppbevarer du denne kaldt holder den både lenge og vel.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør