Raske rundstykker

I det øyeblikket du kommer på at her kreves det både en rask, skikkelig frokost og en god matpakke er det som regel for sent. Alt krever heving, god tid og kanskje natten til hjelp.
Ofte tyr jeg til scones og bruker av rester som har tatt bo i kjøleskapet. Men her en dag ble det en vri på det. Litt av samme innhold, og med bakepulver som hevemiddel riktignok. Men deigen kan bli til med hjelp av blender og stavmikser. Husker du å beholde lokket på, er det raske rundstykker. Skikkelig saftige. Og veldig gode. På nystekte, og i matpakka.
Raske rundstykker (cirka 8 stk)
1 gulrot
250 g cottage cheese
250 g havregryn
1/2 ss bakepulver
2 egg
en liten klype salt 

Det fantastiske med blenderen er jo at her kan du bare tilsette litt og litt etterhvert, så gjør den jobben. Blir det for mye og tungt for den, kan du etterhvert gå over til en stavmikser.

Sett ovnen på 200 grader med over- og undervarme.

Skrell gulroten, og riv den i blenderen. Eller bruk et rivjern. Ha i cottage cheese, egg, bakepulver og litt salt, og blend det inn. Tilslutt tilsetter du havregryn. Det er her det kan bli litt tungt for blendere. Men du kan godt bare røre og vende inn havregrynene.

Bruk en skje, og form/trill til rundstykker du setter utover et bakebrett med bakepapir.  Stek rundsttykkene midt i ovnen i en 20 minutter. Og avkjøl på rist.

Ha en fantstisk fin uke!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør