Chillitrøfler

Vi kunne altså ikke forlate Paris uten å ha sett "Tenkeren" av Auguste Rodin. Ubegripelige konsekvenser av ett bilde i en skolebok.  Sånn var det bare. Her hadde vi besøkt EuroDisney. Smilt til Mona Lisa og opptil flere mummier. Håndhilst på Athene. Alle gjennom en lang dags skattejakt i Louvre. Seilt gjennom Palais du Luxembourg. Sjekket ut holdbarhetsdatoen til Eiffeltårnet.  Jaktet froskelår og snegler med vekslende hell. Men vi kunne altså ikke forlate byen uten å ha besøkt Rodin museet i en bortgjemt sidegate. Hotellet Rodin leide sine siste leveår som bosted, og testamenterte til eget museum. At det regnet katter og bikkjer på størrelse med Rodins skulpturer denne siste Paris dagen spilte ingen rolle. I realismens navn skulle vi dit! Og ved andre gangs forsøk skulle det også være åpent. Dermed basta! 
Med lettspengt paraply ala vestlandet og luesavn ble "Tenkeren" stilt spørsmål du ikke ante fantes. "Kysset" passert litt rødmende fire-fem ganger. Helvetesporten forble unevnt, men påsett. Muskler ble sammenlignet. Og Rodin parkgresset saumfart av store øyne og våte tær. Før en søkte tilflukt i små saler på harde benker med jevne mellomrom. Skattejakt i karusellformasjon etter en norsk barneskolebok og en mors hode. 

I slike stunder er det godt det finnes varm kakao. Og for viderekomne, kakao med chilliolje. Eller hva med bare litt sjokolade? Vi er i alle fall glad for at mannen ble snakket bort fra sitt munkekall, kom over depresjonen og forble kunstner.

Sjokoladetrøfler
200 g mørk sjokolade
1 dl fløte

100 g mørk sjokolade
1 ss chilliolje

Når du skal lage sjokoladetrøfler begynner du med å koke opp fløten. Sjokoladen som bør være med minst 70% kakao knuser du i biter i en bolle. 

Hva slags smak du ønsker til trøflene dine kan selvsagt variere. Jeg har laget alt fra sitron, konjakk, karamell, pistasje og solbær til chilli. Jeg har også brukt fersk chilli. Men så kom jeg altså over chillioljen jeg av og til bruker i mat. Og se det fungerte! 

I denne varianten her har jeg lager en ren ganache. Det er altså sjokolade og fløte massen. Noen bruker også smør eller creme fraische i. Men det er egentlig ikke nødvendig. 

Når fløten koker heller du denne over sjokoladen og lar sjokoladen smelte inn. Når du har en jevn sjokolademasse setter du denne i kjøleskap ett par timer. 

Du kan så velge å bare trille kuler av dette. Kanskje rulle dem i litt kakaopulver eller melis, og vips ha fine hjemmelagde trøfler. 
Eller, du kan lage konfektbiter. Smelt cirka 100 g til med mørk sjokolade over ett vannbad. Ha i 1-2 ss chilliolje etter smak og behag her, om du da ikke har chilli i selve ganachen. 

Bruk en konfektform av silikon. Hell i den smelta sjokoladen. Hell av igjen, tilbake i bollen så kun kantene er dekket av sjokolade. Sett i kjøleskapet, og la det stivne. 

Når ganachen har fått satt seg, og sjokoladen har stivnet, fyller du ganache ned i formen. Smelt chillisjokoladen din igjen over ett vannbad, og hell over konfektforma si slik at du får bunn på konfekten din. Sett igjen inn i kjøleskapet så det får stå og stivne ett par timer. 

Deretter er det bare å brette bitene ut av formen, og servere deg selv og andre sjokoladeglade mennesker av herlighetene. Eller pakke pent å gi bort i gave! Garantert suksess med skryte bonus. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør