Bringebæris

At ingenting gror som gresset bak do vet jeg ikke. Bak doen vår var det i grunnen litt nedtråkka. Og noe blåbærlyng. 

Men så befant det seg da også ei diger gul plastbøtte gjemt bak klaffen der. Og den måtte tømmes. Helst før det rant over. Og gjerne før skvulpet noe ufriskt på veien gjennom blåbærlyngen.
Det var morfars jobb. Og vi ungene fikk hjelpe til. Med digre arbeidshansker og spade var det bare å gyve løs. Grave ett passe stort hull. Alltid på samme stedet. En diger haug av gjødsel. Og der vokste ikke blåbær. Men bringebær. Store, saftige bringebær. 

Og etter at hullet var tettet med gammel kompostjord. Bøtta var skylt og satt tilbake. Vi dynket i saltvann og såpe. Da var liksom grobunnen glemt. Og bringebærene smakte himmelsk. Bedre en gress! Og mye bedre belønning for skikkelig skittarbeid i sommerferien.

Ha dem i is, og du sikrer sommer på boks!
Bringebæris
5oo g bringebær
4 eggeplommer
1 dl sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl lys sirup

Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, kremfløte og sirup. Du tar den varme melke- og sirupsblandinga og rører inn i eggeblandingen. Ha i bringebær.

For en fin konsistens må du sile isen gjennom en en sikt. Synes du det er helt greit med en litt grovere konsistens er det bare å droppe.

Ha blandingen i en ismaskin om du har. Eller sett den fryseren. Setter du isen rett i fryseren må det rørers litt i den av og til for å unngå at den krystaliserers seg.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør