Makrellsalat med appelsin og fennikel

På rad 15 satt jeg og søsteren min. Vi var på vei på ferie. Airborn og stas. Med fly altså. Var ikke hver dag det! Fra rad 14 og forover satt de voksne og røkte.. Den gangen tror jeg alle røkte. En begynte sånn rundt konfirmasjonen og sluttet aldri. I10 000 meters høyde kunne en jo ikke akkurat gå ut og trekke frisk luft. Så da satte en den magiske grensen ved en benkerad. Og vi satt da i den røykfrie sonen, bak den berømte glassveggen som ingen noengang så, med noe sukkerrik drikke og var glad luftveien ikke var alt for svingete.
I dag rekker en knapt en slurk kaffe før en er framme. Tror det gjelder uansett avstand. Det er i alle fall stort sett slutt på kaffe. Og røyk. Tiden går bare fortere og fortere, sier vi. Så skillet ble ganske enkelt fjernet. Like greit. 

Og i raske tider vil vi av og til ha rask mat. Med litt røksmak . Helst fra røykovn, ikke fly. Men kjør på. En salat til lett middag. Lunch. Eller i en boks på tur.
Makrellsalat
Ca 300 g røkt makrell
1/2 fennikel 
1/2 rødløk
1 boks røde linser 
Ruccolasalat 
1 appelsin

Dressing
ss olivenolje
1/2 ss hvit balsamico eller hvitvinseddik
1/2 ts dijonsennep 
1/2 ts flytende honning
1 hvitløksfedd
Noen kapers
Begynn med dressingen. Hakk hvitløk. Ha i en bolle med litt eddik, sennep og honning. Ha i olje i en tynn stråle mens du visper dressingen sammen. Om du liker kapers har du i noen av det mot slutten.

Jeg har brukt linser i salaten her. De må bløtlegges og kokes om du bruker den tørkede varianten. Men du får dem også på boks klar til bruk. Da trenger de bare å skyldes av, og kan spises kalde. Eller litt varmet med grønnsakene
Fennikel og løk har jeg skjært i tynne båter som har fått blanke seg med litt olje i en stekepanne. 5-10 minutter så grønnsakene blir myke, men fortsatt har litt tyggemotstand. 

Fisken er ferdig filtrert, så vi går løs på appelsinen i steden. Skjær båter, og skjær deretter ut appelsinfiletene. 

Dander salat, linser, grønnsaker, makrell og appelsinfiletene på tallerken eller fat. Ha over dressingen. Og da er det bare å spise. Litt lun, eller helt kald. 
God tur! 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør