Frokostbrød

Nybakt brød hører liksom litt med i påsken. Lange, herlige frokoster med god tid til å skravle litt om alt og ingenting. Legge en plan, og forkaste den igjen. Ut på ski, og snu etter 200 meter. Hytte. Fjell. Eller bypåske. Frokost må til okke som. 
Hjemme hos oss dekker vi bordet med alt vi finner av pålegg. Oster og syltetøy. Lemoncurd. Morr og leverpostei. Litt ettersom. Og er det helg, eller ferie kommer rundstykker, scones og ferske brød fram. Ingen spiser før alle er våknet, eller vekket.. Her skal ingen spise alene. Om en er hjemme da. Så heller en lang kopp te, Viggo Valle, tape ett brettspill og avisoverskrifter mens jeg venter på tenåringen, enn raske karbo. Som av og til i alle fall kan få hveteduft til vekkerklokke. Da er det fri! 

Frokostbrød

2 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1/2 ts tørrgjær
350 g hvetemel
100 g finmalt rug
50 g havregryn
1 ts salt
4 dl kaldt vann
1 ts flytende honning, eller lys sirup
(2 ss sesamfrø til å strø på toppen)

Bland alt sammen til en klissete deig du nesten ikke kan tro er helt klar og eltet. Ha den rett i en smurt brødform, og sett på kjøkkenbenken.  Den må få heve minst åtte timer. Derav navnet frokostbrød. Sleng sammen deigen litt uværent på kvelden, og gå å legg deg. Den kan godt stå mer enn åtte timer også om det skulle være ett kortspill, eller bok som må avsluttes før leggetid.

Om morgenen strør du over noen sesamfrø om du ønsker. Stek brødet på 200 grader i 40 minutter. Ta brødet ut av brødformen, og stek videre i 10 minutter til. Brødet altså, ikke formen.

La det avkjøle litt på rist før frokosten er klar.

Ha en strålende dag videre!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør