Japansk inspirerte fiskepinner med wasabi

Arbeidsboller var slikt vi drev å snakket om på skolekjøkkenet den gang redskapen til tilbreding av mat og spiseredskap var fullestendig adskilt i ulike hyller i kjøkkenskapene. Med en effektiv oppvaskmaskin føler jeg vel at dette er i ferd med å gli ut fullstendig
De kommer likevel ganske ofte i bruk. Og noen ganger mer enn andre. For eksempel hvis jeg skal lage fiskepinner. Da er det bolle på bolle med mel, egg og kavring. For ikke å snakke om råkost! Men fordelen er jo da at fiskepinnene inneholder fisk. Først og fremst fisk faktisk. Og de blir akkurat så gode og saftige som de bør være. 

Jeg kan likevel ikke helt fri meg for tanken om at fiskepinner først og fremst er barnas favoritt, og kanskje litt kjedelig. Bare litt. Jeg har tross alt fisk i. Men et forsøk med wasabi i paneringen var ikke til å unngå når ideen først dukket opp. Og slik ble det. Japanske fiskepinner med wasabi er servert! Oppskriften gir mat til to voksne.
Fiskepinner med wasabi
250 g torskefilet
2 ss hvetemel
4 ts wasabipulver
2 egg
60 g panko 
salt, gjerne havsalt
pepper
smør til steking

sennep

Skjær torskefioetene i litt tykke fiskepinneaktige staver, eller biter. Tørk av med litt kjøkkenpapir.
Ha hvetemel og wasabipulver i en arbeidsbolle, eller tallerken. Pisk eggene i en annen bolle. Og i en tredje har du panko, salt og pepper. Panko er japanernes svar på brødsmulene vi lager skorpe av. Forskjellen er at i panko er skorpen fjernet. Du kan også bruke strøkavring/griljermel med pepper og salt.
Griljermel er laget av kavring, og således får du kanskje mer crunch i skorpa. Men når jeg først skulle i gang med wasabi i fiskepinnene ville jeg gå for den asiatiske vrien hele veien. Det ble panko! En herlig myk skorpe som faller i smak hos liten og stor. 
Vend fiskebitene i melblandingen først. Deretter i egg. Og til slutt i panko. Om du ønsker kan du jo bruke spyd til fiskepinnene, men det er strengt tatt ikke nødvendig. Mer moro bare.

Smelt smør i stekepanna, og senk til middels temperatur. Stek fiskepinnene i et par minutter på hver side.

Server med en god sennep til.
Og ellers potetskiver og agurksalat med syltet ingefær. For eksempel.

Ovnsstekte poteter med wasabi
4 små poteter
4 ts solsikkeolje
3-4 ts wasabipulver
maldonsalt
pepper

Ha ovnen på 200 grader. Vask, og skjær potetene i staver eller båter. Bland wasabi sammen med olje, pepper og salt. Vend potetene i oljeblandingen så de blir smurt over det hele. Ha potetene utover en bakeplate dekket av bakepapir, og stek i ovnen i 20-25 minutter.

Agurksalat med ingefær
1/2 slangeagurk
2 ss syltet ingefær
Evnt 4 ss rødløk
2 ss vann
2 ss 7% eddik
3 ts sukker
salt 
pepper

Skjær agurken i tynne skiver. Det kan være effektivt å bruke en mandolin, eller rett og slett en ostehøvel! Klem ut væske fra ingefæren og rødløk, om du har det. Ha alt i en bolle.

Ha vann, eddik og sukker i en kjele, og kok opp så sukkeret løser seg opp. La det avkjøle før du har det over agurkmiksen. Den kan godt få stå trekke litt før servering.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør