Pasta all'Arrabbiata

Når du er så sint at du ser rødt, er det sannsynligvis fordi det koker over i pannebrasken, og nese og kinn lyser hissig rødt. Det vil vanligvis tolkes som et signal om å roe seg noe ned. Og det er faktisk fullt synlig med det blotte øye, tross den noe billedlige frasen om å "se rødt". Uklart ville kanskje være mer betegnende.
Pasta all'Arrabbiata stammer fra Roma og Lazio, og oppstår når pastaen blir sint. Eller, det betyr i alle fall "sinna pasta"  Rabiat kjenner du kanskje igjen som et synonym for ukontrollert sint . Og denne pastaen er tydelig rød i kinna. Om litt mer kontrollert av kokken.  Det skyldes en del tomat. Og sinnet kommer fra chilien. En grønnsak som også kan få oss til å se rødt, ryke fra øra og skifte farge i kinna, om vi ikke trår varsomt. En liten hissig italiener der altså.
Pasta al'Arrabbiata
400g valgfri pasta
1 rød chili
1 rød løk 
3 hvitløksfedd 
1 ts chillipulver eller flak
2 ss olivenolje 
2 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater 
En liten klype sukker
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Evnt litt friske urter som basilikum, persille el
75 g parmesan 

Pasta al'Arrabbiata er her presentert som en ren vegetarrett. Om du ønsker er det godt med litt flesk, eller da bacon i sausen. Stek det med helt i starten med løk og hvitløk. 

Så var vi i gang. Rens og hakk løk og hvitløk. Fres i olivenolje sammen med eventuelt bacon. Ha i chillipulver om du bruker det framfor flak, og fres lett med. Tilsett så tomatpure, og la den få svi av råsmaken sammen med krydder og løk. Bare et par minutter.

Hell over en boks tomater, og ha i chiliflakene om det er det du bruker. En liten klype med sukker får fram ekstra sødme fra tomatene.

La sausen koke en 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakken (om du ikke har laget den selv) Hell av vannet når det er et minutt igjen!
Du kan bruke litt av kokevannet fra pastaen for å jevne sausen, og tilføre stivelse om du ønsker.

Vend nykokt pasta inn i sausen. 
Server med nyrevet parmesan og noen friske urter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør