Saftig sjokoladekake med en ekstra ingrediens

Jeg hadde fått en sånn grønnsaksjuice. Full av diverse grønnsaker og sunn som fy. Hele innholdsfortegnelsen var ting jeg likte. Men det kjentes litt som å stikke hue i grønnsaksskuffa, og ta en stor vikårlig bit. Bakerst lurte noe søtt. Og jeg har aldri hatt så lyst på sjokolade noen gang, som etter å drukket de greiene der.
Så det gikk ikke bedre enn at det måtte bli en kake. En saftig sjokoladekake på deling til flere med akutt søtsug i anledning helga. Med et bitte lite alibi. En grønnsak gjemt inne blandt sjokoladen. Det høres like grusomt ut som grønnsaksjuice. Men i motsetning til grønnsaksjuicen funker det, og gir en saftig sjokoladekake. Til trøst og advarsel!
Saftig sjokoladekake
2 rødbeter, rundt 250g
200 g mørk sjokolade, minst 70%
1 espresso (60ml)
200 g romtemperert smør
130 g hvetemel
3 ss bakekakao
11/4 ts bakepulver
5 store egg, der du skiller eggehvitte og plomme
1 klype salt
200 g sukker

Vi snakker altså om rødbeter. Skikkelige rødbeter! Ikke de som ligger i lake og er syltet ned sammen med resten av befolkningen. Men friske rødbeter. Skrell dem, og kok dem. En hel rødbet har en koketid på cirka 45 minutter før den er mør. Men du kan selvsagt dele i biter, og forkorte koketiden tilsvarende.
Når rødbetene er ferdig kokt, skyller du dem i kaldt vann. Deler i biter, og kjører i en blender. Eller bruk en stavmikser eller lignende. Kjør på til du har en fin mos.

Sjokoladen smelter du over et vannbad, eventuelt på veldig lav temperatur. Jeg setter gjerne en bolle som er litt større en kjeleåpningen over en kjele med kokende vann for å ha kontroll når jeg smelter sjokolade slik. Når sjokoladen er smeletet, har du i kaffe. Rør om en gang. Ha i smøret, og la det smelte inn i sjokoladen over det samme vannbadet.

Rør om i sjokoladeblandingen når smøret har smeltet. La det avkjøle seg litt, før du rører inn eggeplommene. Visp sammen, og ha deretter i rødbetmosen.

I en egen bolle stivpisker du eggehvittene. Fold inn sukkeret litt etter litt. Deretter blander du i sjokoladeblandingen. Ikke rør alt for mye. Vend forsiktig inn hvetemel, bakepulver og kakao.

Sett ovnen på 170 grader, og smør en 24cm springform. Ha røren ned i.
Kaken stekes i cirka 40 minutter. Den er da litt løs i midten, og det skal den være.

La kaken avkjøle helt, før du skjærer i den.
Den kan med fordel lages dagen i forveien.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør