Cevichesalat med kveite

Allerede første gang jeg hørte om cevisce, viste jeg at dette var noe jeg måtte prøve. Det hørtes mest ut som et eventyr. Nesten litt for godt til å være sant. At fisk skulle bli kokt, helt uten koking var rett og slett litt for fantasifult og fantastisk til at jeg helt kunne ta det helt inn over meg, om overhode...
Cevische er rett og slett en form for råmarinering av fisk, der du bruker sitrus. Det er altså egentlig ikke en oppskrift, men mer av en metode for tilbredning av mat. Sitron, eller limesyre virker nemlig slik at proteinene i fiskekjøttet koagulerer, slik at det faktisk blir kokt! Men da uten varme, eller annen ekstern hjelp. Utrolig, ikke sant? Og dessuten veldig frisk og godt.
Cevichesalat
500 g kveite (eller en annen fet og hvit fisk)
5-6 lime
1 chili
Grønn salat
Mango
10-12 reddiker
1 bunt med vårløk

Olivenolje
1 bunt koriander
Maldonsalt eller havsalt
Nykvernet pepper

Rens og skjær fisken i små biter. Legg den i en skål, og skvis limesaft over. All fisken skal være dekket. Hakk chili, og ha i marinaden for en ekstra sting! Rør litt av og til, så alle bitene av fisken blir skikkelig marinert og "kokt".
Hvor lang tid det tar kommer an på størrelsen på fiskebitene. Sjekk litt inne i mellom ved å dele en bit i to. Den er ferdig når den er helt hvit. Men som et lite hint om tidsbruk, kan du regne en 30-45 minutter. Minutter du kan bruke på å gjøre klar salaten.

Vask og rens salat, og ha på et fat. Skjær reddik i så tynne biter du kan. Ha over den ferdige fisken, og tynne strimler av vårløk. Avlsutt med en skikkelig god olivenolje, koriander, maldonsalt og nykvernet pepper.

Du kan selvsagt variere med andre grønnsaker som avocado, tomater, eller annet du finner kan passe til.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør