Vårrull med hoisinsaus

Vårruller er jo litt som lapskaus. En tar hva en har. Men i stedet for å putte i en gryte, pakker en det inn. Mange små forundringspakker til middag. 
Og dermed kan en variere litt med smak etter behag også. Vanligvis smakssetter jeg med fiskesaus og soya, men av og til er en variant med hoisin kjærkommen.
Og heldigvis faller også denne varianten i smak hos arvingene, bare det ikke blir for sterkt.
Vårruller med hoisinsaus 
1pk springrollpastery
1 kylling
1 cm frisk ingefær
1 fedd hvitløk
1 bunt vårløk
1 hjertesalat eller pak choy i strimler 
1/2 slangeagurk
4 ss hoisinsaus 
1 neve frisk koriander 
Evnt litt chili
Cirka 50 g kokte risbunudler
Sesamolje til pensling 

Personlig foretrekker jeg springroll pastery framfor rispapir. Pasteryen er frossen og må tines en 20 minutter før bruk. Bruker du rispapir koker du vann der du bløtgjør ett og ett ark en ti sekunder før du fyller dem. Bruk en plastfpjøl så det ikke fester seg.

Men så var det fyllet. Du har i grunnen i det du vil. I dag har jeg brukt kylling. Men du kan bruke kjøttdeig, reker, svinenakke eller annet.

Hakk og strimle grønnsaker, ingefær og hvitløk etter smak. Jeg har valgt litt friske grønnsaker som hjertesalat, vårløk og slangeagurk. Men dette velger du selv. 

Ha litt nøytral olje i en panne, og fres hvitløk, ingefær og kjøtt til det er gjennomstekt. Ha i grønnsakene de siste minuttene. 

Bløtlegg risnudlene i kokende vann et par minutter. Klipp i mindre biter, og ha i panna sammen med grønnsaker og kjøtt. Rør inn hoisinsaus, og smak til. 

Når du skal rulle vårrullene legger du arket med spissen mot deg. Springroll pastery blir fort tørt. Dekk til med et vått kjøkkenhåndkle mellom hver rull. 

Legg omtrent en spiseskje med fyll nedenfor midten. Brett spissen foran deg over fyllet. Deretter bretter du inn sidene, og ruller sammen, til nettopp en vårrull. 

Ha rullene på er bakebrett med bakepapir. Jeg synes det gir en god smak når jeg pensler med en blanding av rapsolje og sesamolje.

Stek en 15 minutter på 200 grader midt i ovnen. Serveres ferske med hoisinsaus og/eller sweet chili sauce til å dyppe i. 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør