En dradd lakseburger - pulled salmon

Vi blir gjerne dradd både litt hit, og litt dit. Maten vi lager skal være smakfull, se innbydende ut, være sunn og rask. Det vanskeligste kan være å få til noe hele familien med liten og stor går god for! 
Det høres litt ko ko ut med "pulled laks". Ikke bare er det den totale språkforvirring. Den skal ikke stekes så innmari lenge heller. Litt lavere temperatur. Litt lenger steketid. Og en marinade, kunne vært grunn god nok. Sleng på et hamburgerbrød eller pita. Dra laksen fra hverandre, og du har en "pulled laks". Og laks, det går stort sett inn hos alle..
Pulled lakseburger 
800g laks
frisk koriander

Marinade
1/4dl soya
1ts røkt paprika
1/4dl honning
safr fra 1/2 lime
1ss olje

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg laksen med skinnsiden ned, i aluminiumsfolie, og ha marinaden jevnt over. La den få stå i kjøleskapet en times tid.

Ha ovnen på 185 grader, og bak laksen i cirka 25 minutter. Den skal ikke være tildekket av folie nå.

Fjern skinnet, og dra laksen fra hverandre før servering.
Dratt laks serveres i pitabrød, eller hamburgerbrød med frisk salat, spinatkrem og rødløk. Eller rømme.
Spinatkrem
200-250g frisk spinat
25g parmesan
2 ss Snøfrisk naturell
saft fra 1 lime
salt
pepper

Dette kunne godt vært en ertekrem. Men jeg hadde ikke erter, og det var heller ikke erter i butikken. Men jeg hadde spinat. Spinat og laks er venner, så dermed ble det spinatkrem til laksen. Siden jeg bruker fersk spinat har den fått en liten omgang i panne med litt olje og hvitløk først. La spinaten surre til den detter sammen. Rør inn revet parmesan, og et par spiseskjeer med Snøfrisk - eller en annen kremet ost. For eksempel ricotta. Smak til med lime, salt og pepper. Kjør kremen sammen med en stavmikser, eller i en foodprocessor.
Pitabrød (cirka 12 stk)
450g hvetemel
2ts salt
2ts tørrgjær
3dl vann
2ss olivenolje

Bland alt det tørre i en bolle. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok, og tilsett vannet mens du lar maskinen gå. Tilslutt har du i oljen.

Dekk til, og la deigen heve i 1-2 timer. Eller over natten i kjøleskapet.

Før du skal begynne å arbeide med deigen igjen, må den få romtemperatur.
SEtt stekeovnen på 250 grader, og la bakebrettet du skal bruke stå i ovnen under oppvarming. Om du har en pizzasstein, må du gjerne bruke denne..

Del deigen i 12 emner, og lag små kuler.  Press de flate med hånden, og bruk en kjevle for å kjevle ut små sirkelformede pitabrød. De skal være omtrent 1/2cm tykke.

Ha de ferdige emnene direkte på det varme bakebrettet, og stek i 2-3 minutter til de begynner å blåse seg litt opp. Snu dem, og stek videre et par minutter på den andre siden. Legg pitabrødene i et håndkle, mens du steker resten.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør