Squash-pasta med mango- og avocadosaus

Så var det vår. Og en etterlengtet plan skulle settes i live. Planen var ikke verre, enn at en squash skulle bli pasta. Ikke ekte pasta selvsagt. Men strimler som kan minne om pasta. I formen vel og merke. Ikke i smak. Med mindre du har squash i pastadeigen. 
Del to av planen var en plutselig picnik i vårsola. Og da passet bærbar mat bra. En påfølgende ad-hoc plan, kan vi kalle det. Overhode ikke gjennomtenkt, og veldig bra.

Nok om det. Squash-pasta er en sånn greie en har sett, lest og tenkt på. Så blir det liksom aldri noe av. Selv om det er fort gjort. Det er ekte rawfood, og krever således ingen koking heller. Et kvarter, og du er i mål. Men du kan gi squashstrimlene er omgang i stekepanna om du ønsker varm mat. Det tar ikke mange ekstra minutter.

Sausen kan du helle over og blande med de stekte squashstrimlene. Eller om du altså vil spise alt kaldt og rått. Inne eller ute.
Squash-pasta for 2
1 stor squash, eller 2 små
1 mango
1 avocado
1 rød chili, finhakket
1 lime
En neve frisk mynte
1 ss revet, frisk ingefær

Kutt endene av squashen, og bruk et juliennejern om du har det til å strimle opp grønnsaken. Enkelte mandoliner har også kniver for å skjære i strimler. Eventuelt kan du alltids bruke en ostehøvel, strimle skiver på langs av squashen. For deretter bruke en skarp kniv, og skjære tynne, fine strimler.

Sausen skal være en litt syrlig og sterk kontrast til squashen. Skrell mango og avocado. Fjern steinene, og ha alt i en blender eller foodprosessor. Som vanlig kan du bruke en stavmikser, om det er det du har tilgjengelig. Uansett hvilket verktøy du bruker..  Riv, eller rasp cirka 4cm frisk ingefær og ha i sammen med mango og avocado. Skvis saft fra en lime i. Del chilien i et par biter. Om du ønsker en mild saus, fjerner du frøene. Om du ønsker mer sting, har du frøene i. Ha i litt mynte, og kjør sammen til en glatt saus.

Squash-pasta spiser altså kald, eller varm med saus. Om du ønsker litt mer ut av måltidet, foreslår jeg et par strimler med laks over pastaen.

Bon apetitt!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør