Singapore nudelsalat med cashew

I 1299 kom en indonesisk konge til Singapore. Han trodde han så en løve! Et vesen var det i alle fall. Og han kalte den Singapura. Sanskrit for Løvenes By. Så feil kan man ta. Og slik fikk vi også indianere i Amerika, og isbjørner i gatene i Norge.
Singapore er som et Mekka for matelskere. Sies det. Jeg har ikke vært der. Og kan dermed ikke være sikker. Men vet at det i alle fall serveres et utall varianter av ris- og nuddelretter. Og det finnes et utall av mathaller.

Sentre der det serveres mat fra ulike boder. Tidligere var alle disse bodene mer mobile, og du kunne vandre gatelangs og kjøpe med noe å tygge på etterhvert. Men det skapte selvsagt et søppelproblem. Og vi vet alle at singalesere ikke er spesielt glad i søppel. De små bodene ble lokalisert til felles mathaller der du nå trygt og rimelig kan spise deg gjennom et variert kjøkken.

Eller, når det er litt langt å dra for en matbit kan en forsøke seg hjemme. Om det er autentisk eller ei vites ikke. Men så skjer det ikke alt for mange eventyr basert på skråsikkerhet heller. 
Singapore nudelsalat med cashew
400g eggenudler

Søt sesam- og chilisaus
2ss sesamolje
3/4 dl søt chilisaus
1/2 dl soyasaus
1 rød chili
3 fedd hvitløk
3 cm fersk ingefær

200g sukkererter
1 rødløk
4 vårløk

1dl cashewnøtter
1/2 dl tørket kokos
frisk koriander
1 lime

Nudlene kokes etter anvisning. Det tar ikke mange minutter. Det greieste er å ha nudlene direkte i kokende vann. Bare skru av plata, og la de trekke under lokk.

Bland sammen sesamolje, søt chilisaus, soyasaus, chili, revet ingefær og hakket hvitløk. Kjør sausen fint med en foodprosessor, eller bruk en stavmikser. Når nudlene er klare, rører du i sausen.

Kutt grønnsakene i strimler. Bland dem sammen med nudlene.

Cashewnøttene rister jeg i en tørr, varm stekepanne, så de får litt farge. Ha i kokosflakene, og rist det sammen til det er gyllent.
Dryss cashew og kokos over nuddelsalaten. Skvis over litt frisk lime, og dryss hakket koriander over.

Nudelsalat passer til både fisk og skalldyr.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør