Tørka kikerter

Det var i de hine hårde dager.. Eller ikke så lenge siden kanskje. Vi var i alle fall fattige studenter. Kanskje ikke så fattige heller. Dilla på nøtter, tørket frukt og grønnsaker hadde vi i alle fall. Det er jeg ganske sikker på. Litt fantasi og sansen for det litt uvanelige også kanskje. Pose på pose med tørkede maiskorn og alskens frø fant veien inn og ut av kjøkkenskapet.
Det ble knasket og lest. I alle fall knasket. Og skulle du nå tenke at dette vil jeg prøve. Få ett lite alternativ til nøttene. Fortsatt sprøe og gode. Med litt smak du tilsetter selv. Ganske sunt også. Så er det ganske så greit å lage selv også.  Mens fotball VM skrider frem og man er ultrasportselig i sofaen. Eller bare fordi det er helg. Eller en tirsdag. Følte en fortjente det. Hva som helst egentlig.  I all enkelhet med kikerter tørket i ovnen. 
1 boks kikerter
2ss olivenolje
2 fedd hvitløk
Spisskummin 
Paprikapulver 
Chillipulver 
Revet skall av en sitron

Bland sammen olje og krydder i en skål. Ha kikertene i ett døslag. Skyll av og la renne av . Du kan tørke litt av dem med noe tørkepapir før du blander dem i dressingen. 

Sett ovnen på 175 grader. Ha kikertene ut på ett bakebrett. Bruk gjerne bakepapir. Tørk dem midt i ovnene en 45-60 minutter, og du har ganske sunn og god snacks. La dem bare avkjøle seg litt først.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør