Fisk i rød karri

Det er ikke alltid ting går helt som planlagt. Sommeren for eksempel. Der det skulle være varm sol, sjøbad og grill, ble raskt erstattet av vikarene skjerf og seriøs vurdering rundt sprengfyring i peisen.
Nå vel.. Sommer er sommer. Og du har kanskje ikke lyst å bruke all tiden over komfyren. Eller har noen grønnsaksrester som trygler om bruk før ferien. Eller bare lyst på noe som varmer mer enn sola. Eller smaker godt. Glem det.. Det er i grunnen alltid en grunn til å blande rød karri og kokos for deretter å spise det. 
Fisk i rød karri til 4
800g  skinn- og benfri fisk, for eksempel steinbit eller annen hvit fisk
2 gulrøtter 
1 squash
1 paprika
2 ss olje
1-2 ss sambal olek, rød karripasta
2 ts sukker
2 ts fiskesaus
1 boks kokosmelk
Frisk koriander 

Her kan du i grunnen bruke de grønnsakene du har for hånden. Sukkererter, bønnespirer, kinakål, bok choi. Jeg har tømt grønnsakskuffen for brekkbønner, gulrot, grønnpaprika og noe vårløk. 

Skjær fisk og grønnsaker i biter og strimler. Stek grønnsakene ett par-tre minutter i olje i en varm wok eller stekepanne.  Ha de over på en tallerken.

Ha karripastaen i panna, og la den svi av mens du rører cirka 30 sekunder. Ha i sukker, fiskesaus og kokosmelk. Rør om.

Legg i fiskebitene og la det trekke 4-5 minutter til bitene er gjennomkokt. Ha i grønnsakene igjen. Pynt med frisk koriander og kanskje noen kokosflak om du har.
Server med ris eller nudler.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør