Krabbekaker

Det var ett skikkelig hyl! Såpass kraftig og høyt at du skulle jo tro det hadde skjedd en ulykke. I det minste noe fullstendig uventet!

Men så var det bare ei krabbe som klamrer seg fast ytterst ute på jernriva. Den jernriva vedkommende som hylte nærmest tviholdt i nå etter å ha langet den ned i vannet rett under brygga. Forsiktig raket seg gjennom tang og tare på svaberget. På jakt etter nettopp, krabbe.
Men den var litt levende da. Og det var den fortsatt da vi kom hjem. De skal jo helst være det disse krabbene da. Inntil du slipper dem i kokende ramsalt vann. Og da gjelder det å treffe kjelen. Ellers risikerer du faktisk ett enda høyere hyl. Og det kan skremme krabben. Som faktisk tross sitt dårlig syn og sidelengs løping er ganske rask. Også innendørs kan jeg fortelle litt om. Og der var rake og rive langt unna. Gulvene glatte. Og krabben ikke interessert i å bli kveldsmat.

Men lykkes du i jakten og sitter med noen krabberester du ikke spiser der og da, kan du kanskje variere med en kakedeig. Sånn for å feire triumfen litt.
Krabbekaker til 2
1,5 krabbeskjell, ferdig rensa
1 sjalottløk
1/4 paprika
0,5 fedd hvitløk
2 gressløkstrå
0,5 ts worcestershiresaus
0,5 egg
1 ss majones
1/3 ts salt
1/3 ts kajennepepper
1 ss griljermel
1 ss hvetemel
Skør og olje til steking

Finhakk løk, paprika, hvitløk og gressløk. Bland sammen med worcestershiresaus, egg, majones, salt og kjaennepepper. Ha i krabbekjøttet og bland godt.

Bland sammen mel og griljermel. Tilsett litt og litt i krabbedeigen. Deigen skal være litt løs.

Smak til med pepper og salt.
Form små kaker du steker i en blanding av olje og smør i panna. Ett par minutter på hver side. La kakene trekke litt fett på ettt tørkepapir.

Serveres med ris, salat  søt chillisaus, eller en soyadipsaus.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør