Quinoa med blåbær og yoghurt

Restemat kan nå være så mangt. Og hvem har egentlig sagt at middagsrester må brukes til middag? Jeg kjenner at jeg kan bli ganske lei når samme maten kommer fram dag etter dag, men så sitter det langt inne å kaste restene også. Så de ender i en lunchboks. Den ekstra populære matboksa læreren helst vil inndra (bytte til seg). Eller jeg kan hente litt sånn diverse fra kjøleskap og fruktfat og smelle sammen en alternativ frokost eller lunch. For hvem har egentlig sagt at frokosten må være den samme hver dag?
Grunnoppskrift
1 dl quinoa
2 dl vann (evnt bruk valgfri melk)

Dette er i grunnen den perfekte frokost, lunch eller mellommåltid når du har quinoa rester stående i kjøleskapet som kan brukes. Ellers kan du koke opp kun for bruk der og da selvsagt.

Skyll ønsket mengde med quinoa godt med vann til det er helt blankt. Kok den sammen med dobbel mengde vann, eller bruk da annen væske som melk, soyamelk, rismelk, mandelmelk  eller kokosmelk. Kok i cirka 15 minutter til grynene åpner seg og er myke. Du kan ha i litt kanel, kardemomme, vanilje eller lignende i vannet. Eller du kan da tilsette det senere om du koker quinoa til litt ulik bruk.
Rør inn litt luft i quinoaen med en gaffel. Til grøten  tilsetter vi nå 1-2 ts kanel. Du kan gjerne også ha i litt muskat. Quinoaen skal være kald før du rører inn en valgfri youghurt. Jeg liker best naturell. Ellers er vanilje, sitron eller kokosyoughurt godt til. Topp det hele med masse friske bær, og en liten skvis med lime eller sitron.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør