Halvindiske reker

Det slutta aldri å regne! Ikke før var siste teltplugg slått i bakken, så kom de første dråpene. Og det gav seg ikke før samme teltplugg spratt opp av gjørma og ned i soveposen sin. 
Hver sommer. Samme leksa. Ut på tur. Aldri sur. Og veldig våte teltduker.
Men vi digget varm havrevelling om morgenen. Og pinnebrød på bålet.

Rykende varmt i frosne hender. Jeg tror til og med vi grilla potetgull! Og ett par-tre fingre. I India varmer de flatbrødet sitt over flammene. Poppadums. At ingen tenkte på det den gangen. Stikk ett flatt, sprøtt brød i flammene. Og gjør det enda sprøere. Topp det med krydra, lune reker , myk løk og nyt halvkjølige kvelder mens de lar deg varme innenfra. Eller bare nyt dem. Mikro fungerer utenom grillsesongen. Eller annet tilbehør. Men da hadde historien vært en annen. 
Halv indiske reker
600g rå kongereker eller scampi 
1 ss revet frisk ingefær
3 hvitløksfedd
1 ts chillipulver 
1/2 ts garam masala
1/2 ts kanel
1 ts koriander
1 ts spisskummin 
1 ss tomatpure
2 ss eddik 
1/4 dl peanøttolje
1 stor løk 
1 stor grønn paprika
Olje til steking
Salt
Lime til servering 

Rens rekene, men la haleskallet sitte igjen. Lag ett snitt på ryggen og fjern den sorte strengen som sitter der.

Ha ingefær, hvitløk og krydder i en mikset sammen med tomatpure. Kjør det sammen, og ha i eddik. Fortsett å kjør blandingen jevn. Tilsett peanøttolje litt og litt mens du fortsatt lar mikseren gå. 

Ha rekene i marinaden. La de få noen timer, gjerne natten over. 
Skjær løk og paprika i tynne skiver. Stek dem i litt i olje i en varm wok eller stekepanne. Rør mens du steker dem. En 3 minutter. 

Senk varmen litt og ha i rekene. La det steke videre under omrøring i 3 minutter til. Eller til rekene skifter farge og er gjennomstekt. 
Smak til med salt og server med limebåter. Og for eksempel ris eller poppadums. Grillet etter evne. 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør