Middelhavspasta med sardin

Det var dette huset vi reiste til hver sommer. Skjevt og værbitt selv uten vær. Tegnet av en ivrig arkitektstudent så dørene smalt i hverandre. Og trappa var nærmest utilgjengelig. Kjelleren måtte inntas fra to sider. Den ene døra nærmest gjemt under det største morelltreet i manns minne. I alle fall mitt.. 
Omgitt av blåbærlyng, og med eneste mulighet, å lage egen gjødsel i hagen.. 

Da den ene veggen måtte pusses opp åpenbarte det seg en isolasjon av ertebokser fra krigens dager. Faktisk var det eneste isolasjon også. Ment for trangere tider og beleiring. De ble ikke testet..
Oslofjorden var vårt rike. Men det kunne like gjerne vært middelhavet. Ante i grunnen ikke forskjell. Enda. Og tiden bare smøg avgårde uten hjelp av klokka sommeren gjennom. Bortsett fra når pendlerbåten kom med far selv presis klokka fire. Handle gjorde vi sånn av og til når der var på tide og sola glimrer med sitt fravær. Is untatt. 

Ertene var sikkert fine de. Hermetisk lukket som de var. Nå ligger akkurat se stort sett i fryseren. Men en og annen boks står dukker plutselig opp klemt opp i kjøleskapsveggen etter skifte av favorittpålegg. Gjemt og glemt av egne hender føles det trygt å gi den ett siste forsøk ved middagsbordet, mens ertene renner ut i sanden. 

Middelhavspasta for 2
250 g spagetti
1 boks sardiner
10-15 cherrytomater, eller andre tomater
1 fedd hvitløk
1/2 frisk rød chilli
1/2 ss kapers
Olivenolje
1/2 pose baby spinat eller annen spinat
1/2 sitron
Bladpersille
10-15 svarte oliven
Evnt. litt smør og revet parmesan

Lager du ikke pasta selv, koker du den etter anvisning på pakken.

Ha olje i en dyp panne. Ha i hakket hvitløk og chilli, og kapersen. Når det begynner å syde litt har du i tomater som du bare har hakket grovt. Ta gjerne å klem tomatene litt for å få dem til å slippe saftene i panna. Ha i sardiner. Og også grovhakket persille og spinat. Bare la det syde litt på svak varme. Skvis over saften av en halv sitron. Smak til med salt og pepper.

Rør pastaen din inn i sausen, og la smaken få trekke inn ett par minutter før du serverer og spiser det hele. Ha over noen svarte oliven og ett lite dryss av parmesan om du vil.

Rask mat med fin fine rester som til og med smaker kjempegodt. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør