Lynsnar is med bær

Sol. OL-gull. Vinterferie. Det haglet inn med unnskyldninger for at is var på sin plass nettopp denne dagen. Og lunch? Hadde jeg noensinne hørt begrepet egentlig. Vinterferie betyr ingen ferdig matpakke. Ingen matpakke. Ingen lunch. Og blodsukkeret hos den kommende arvingen lå nærmest som ett raskt synkende skip med full fyr i pipa rett foran kjøleskapsdøra. 
Her gjaldt det å fikse fasaden. Raskt.Helgas dessert, ble is til lunch. Trikset er enkelt..

I boks med vaniljeyoughurt eller vaniljekesam
3-400 g frosne bær etter eget valg og 
Litt flytende honning eller melis 
Jeg bruker ofte vaniljekesam, men nå testet vi gresk youghurt med vanilje. Bruker du vanlig youghurt vil du sile den gjennom ett kaffefilter for en tykkere konsistens. Og da er det ikke like raskt lenger. 

Ha over i en bolle og ha i en pose med frosne bær om du ikke skulle ha nedfrosne bær etter fjordårets skogsturer. Vil du søte den litt, ha i flytende honning eller litt melis. Eller om du som meg er glad i lakris, litt raw liqurice powder. 
Bruk food prosessor eller stavmikser og kjør sammen. Og du har ferdig is på fem minutter. Spis med en gang! Med all den gode samvittigheten du kan oppdrive.

Om det er ekstraordinær lunchdessert du sanker foreldrepoeng på, mellommåltid en solskinnsdag,  eller som en lynsnar dessert ved behov.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør