Melanzane alla Parmigiana

Italia har fått ny statsminister. Nei, det har ikke vært valg. Men da gamle statsministeren kastet inn håndkle fordi han ikke fikk fart på økonomien, måtte det en ny til. Det har kommet løftet om en heisatur med berg- og dalbane. I det vogna skrenser inn før sommerferien trekker landet ett lettetelsens sukk lover mannen som heter Matteo Renzi. I februar kommer ny valglov, noe ingen av hans forgjengere har lyktes med. I mars reformeres arbeidsmarkedet. I april slankes byråkratiet for bikinisesongen og blir ikke til å kjenne igjen. Og før mai blomster av og dør har Italia fått ett nytt moderne skattesystem! Da er det sommerferie! Ikke noe å utsette på fart og ambisjoner her. Mulig i kontrast til det italienske byråkratiet.. 

Vi ønsker gutta lykke til og tar ett aldri så lite dydykk i italienske klassikere før de detter av i svingen, 
Egentlig er aubergine en frukt. Og frøene inne i er bær. I mitt hode er det likevel en undervurdert grønnsak som duger helt ypperlig til middag. Så om alle gode ting er tre, har vi frukt, bær og grønnsak her - og kan sikkert påberope oss 3 av 5 om dagen med litt godvilje.
Til 4 personer
3 auberginer
3 bokser hakkede tomater
1 løk
6 hvitløksfedd
1 ts tørket oregano
Litt eddik
2 poser mozarella
300 g revet parmesan
olivenolje og smør til steking
salt og nykvernet pepper

Auberginene må gjøres litt i stand. De inneholder noen bitterstoffer du helst vil kvitte deg med for å få fram den gode smaken som de har gjemt der inne. Jeg synes det er veldig greit å bruke ett døslag. Skjær  skiver av aubergin, og legg lagvis i døslaget ditt med salt mellom lagene. La det stå en time før du skyller av skivene, og la dem tørke på ett kjøkkenhåndkle eller tørkepapir.

Stek auberginen i smør og olje. Ikke hiv alt opp i på en gang, men gjør det heller i omganger.

Velger du friske tomater skålder du de ved å ha dem i kokende vann i 30 sekunder omtrent, før du tar dem opp og drar av skinnet. Ellers velger du ferdig hakkede tomater fra boks.

Stek opp en hakket løk i olje til den er fin og blank. Ha over tomatene og ha i hvitløken og oregano. La det koke en 15 minutter. Smak til med litt eddik.

Legg tomatsaus og auberginer lagvis i en ildfast form. Sett i forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter.

Ta ut og ha over skiver med mozarella og parmesan, og stek videre i 10 minutter.

Server med grønn salat sprinklet med oliovenolje og balsamico av det gode slaget.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør