Finbiff og reker som smaker av Asia

I det Rudolf farer over himmelen som reinsdyr nummer 1 blir det varmt. Innmari varmt. Mye pels, tynn luft og mye stress gjør at temperaturen stiger faretruende. Virker det kjent? 

Rudolf lukker munnen og begynner å puste gjennom nesa. Raskere og raskere for å å få inn kald luft. Nesa blir rød og fungerer som lyslanterne og fyrlykt i mørket i takt med at blodsirkulasjonen øker og hjernen kjøles ned.  Hjelper det ikke åpner han munnen og stikker ut tunga, og lar varmen fordampe som dugg for sola. Her skal gavene fram i tide. Mer pålitelig enn posten og ett årlig under. 
Vi har alle litt dårlig tid inne i mellom. Det er korps. Trening. Ditt og datt på klokka. Og av og til kan en jo underes over en har tid til jobb.

Rudolf er en luring og har tatt seg en velfortjent ferie på ukjent sted. Badende i brun saus mens han slikker sol og ser på rekene. Jeg spiser han. Finnbiff rett fra fryseren til panna. Sammen med nudler går det rykende fort. 

Nudler
2 ss cashewnøtter
2 ss sesamfrø
1 frisk chilli
1 tommelfingerstor bit ingefær
2 vårløk
1 bunt frisk koriander 
4 nøstet eggnudler
2 fedd hvitløk
100 g reker
2 gulrøtter
100 g sukkererter 
4 ss hoisinsaus 
2 lime
Salat


Finnbiff
400 g finnbiff
1 ss kinesisk 5-krydder
2 ss sesamolje

Ta først og rist nøtter og sesamfrø i en varm, tørr wok eller stekepanne. Om du vil kan du heller bruke peanøtter enn cashewnøtter. Sett dem så til side i ei lita skål eller noe.

Ha kjøttet rett i woken eller stekepanna sammen med sesamoljen. Ha over kinesisk fem-krydder, og stek raskt. Du kan selvsagt bruke noe annet kjøtt om du vil. Stek mørbrad som du gnir inn med krydderet før du steker. Eller litt kylling? Det er litt sånn hva du har tilgjengelig.

Er det da en liten biff, eller filet du har brukt får du ta den ut av panna for å la kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i biter. Jeg hadde i grønnsakene og lot de steke med ett noen minutter. Denne gangen hadde jeg gulrot og sukkererter. Det er ellers helt ypperlig med sopp i. Før jeg da hadde i ferdigrenska reker, hoisinsaus og soyasaus. Skvis over lime og strø koriander over i panna.

Nudlene koker du for seg i en kjele. Det er fort gjort. Når de er ferdigkokt er det bare å lempe de over i panna eller woken du bruker. Bland inn. Og du er i grunnen klar.


Server med litt salat kanskje, om du har..

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør