Veloce pesto

Enkle er ofte det beste, og da kanskje særlig på fersk pasta! 
Den klassiske inneholder
Hvitløk
Basilikum 
Pinjekjerner 
Olivenolje 
Parmesan
Salt og pepper

Men her er det rom for utallige variasjoner. Pinjekjerner kan byttes ut med restene av valnøttene fra jula. Eller med hasselnøtter, eller en av mine favoritter, mandler! Gjerne skåldet og deretter grillet med litt olje i varmen. 170 g og grillelement på i 20 minutter og du har fantastisk snack eller basis til pesto og lignende. Litt maldonsalt strødd på mandlende er utrolig digg. 


Parmesan kan byttes i annen fast ost. Peccorino eller manchego om du har.

Eller dropp den grønne for den røde. 
100 g tomat
50 g tørket tomat
50 g parmesan 
50 g valnøtter eller pinjekjerner 
2 hvitløksbåter
1/2 kvast basilikum
1/2 dl god olivenolje 
Dette er ingen eksakt oppskrift. Noen vil kanskje bare ha soltørket tomat. Noen går kun for friske varer. Det er smak og behag. Pesto kan vi kalle det lell.

Noen nøtter fra jula gjorde også pestonytte her i huset i en variant. 
200 g valnøtter
2 hvitløksfedd
1 bunt basilikum 
100 g revet parmesan 
60 g smør

Med en stavmikser i hus er det bare å blande og prøve.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør