Tørka epleskiver

Epler er godt. Særlig når de norske kommer kan jeg variere bruken i det uendelige.

Noe som går igjen hele året er likevel eplechipsen. Eller tørka epleskiver.  Jeg spiser dem på musli til frokost, på skiva med ost, som snacks, med youghurt.. I det hele tatt. Jeg er rett og slett avhengig. 

Det er greit å stikke ut eplekjernen for å gjøre dette. Det finnes redskap for sånt. Eller bruk kniv. 

Bruk kniv, ostehøvel eller mandolin om du har for å lage tynne skiver. Jeg har dem på stekebrett . Men du kan også henge dem på pinner inne i ovnen. 

Du kan tørke eplene akkurat som de er. Eller strø over litt kanel. Gjør deg da før du henger dem opp. 


Ha på varmluft, ca 60 grader i noen timer. Bruk ei tresleiv for å holde døra litt på gløtt. Hvor lenge de må tørke kommer litt an på tykkelsen på skivene og ovnen din. Men mellom 5 og 6 timer må du regne. 
Bunkre opp og spis med god samvittighet. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør