Hjemmelaget vaniljeis

Det var i de tider det kom en lapp på barneromsdøra.. "Mamma er dom! Mamma sier njei til is mitt på vinter"...

Nå er rettskrivningen bedre, og regelen forsvant med en iskremmaskin. Jeg er ikke sikker på om jeg gjorde meg selv en bjørnetjeneste der. Men is fra frysedisken blir liksom ikke helt det samme. 

Vi har forsøkt oss på ulike smaker og varianter. Men kommer alltid tilbake til vaniljeisen. Sinnsykt god. Og så får vi toppe den med det vi selv liker best. 

Hemmeligheten ligger selvsagt i vanilje. Ekte vanilje.


Fløteis med vanilje 
2 dl melk, helst helmelk
2 dl kremfløte
1 stk vaniljestang
3 eggeplommer 
150 g sukker

Del vaniljestanga på langs. Ha melka i en kjele. Skrap vaniljefrøne opp i, oghiv gjerne resten av stanga opp i også. Varm opp til kokepunktet. 

La vaniljemelka stå å avkjøle seg og trekke minst 15 minutter.

Ha eggeplommer og sukker i en bolle. Visp kraftig sammen for hånd, eller med maskin. Visp inn fløte. Og hell i vaniljemelka. Fisk ut vaniljestanga, men få med flest mulig av frøene. 

Ha i ismaskina. Eller om du ikke har.. Ha det i en bolle. Rett i fryseren. Rør litt om nå og da, og du får fantastisk god hjemmelaget is . 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør