Hotte gulrøtter

Var det noe verden kanskje ikke trengte var det atter en matblogg.. Men på oppfordring fra minst to hiver jeg meg på og deler ett og annet gravd fram fra dypet av ett kjøleskap. 

I god norsk ånd er det gjerne fylt med dill og dall som brått har datostempling og utløpsdato. Og siden vi helst ikke kaster mat må det jo brukes til noe.. 

Like ofte snubler jeg over matvarer som bare må prøves. En ensidig intens forelskelse som må prøves ut, med vekslende hell.. Men i motsetning til en vellykket kjæreste, kan en oppskrift deles. 


En oppskrift er kun en ide. Den kan varieres. Bruk av det du har. Tilpass. Og prøv. Så blir det litt ditt. 

Nå er det kaldt. Skikkelig kaldt. Og jeg har en delvis fungerende hånd. Sånne dager er stavmikseren fin å ha. Og en skikkelig varmende suppe gjør seg. 

Så når grønnsaksskuffa bød på gulrøtter som ropte på bruk, og tacofredag bød på rømmerester, var valget greit nok.. En tilbakevendende favoritt. Litt søt, varm og med en snert som gjør at selv tøffe menn lar seg forføre av suppemiddag. 
Til fire trenger du:
8-10 gulrøtter
1 løk
3 hvitløksfedd
Litt rapsolje
2 ss fersk ingefær 
12 dl vann
3 buljongterninger, kylling eller grønnsak 
2 dl kesam, rømme eller creme fraische 
Tabasco
Chorizo, krepsehaler el. 

Skrell og skjær løk og gulrøtter i biter. Fres grønnsakene sammen med hvitløken i olje. Tilsett ingefær og la det putre ett par minutter før du tilsetter vann og buljongterninger. 

Nå må det få stå og koke til grønnsakene er møre og myke. Plugg i stavmikseren og kjør det sammen til en suppe. 

Ha i det du måtte ha. Kesam, rømme eller creme fraische. Og tilsett noen dråper tabasco etter smak. Husk å smake til å sjekke. Heller før og for mange ganger, enn for sent og etterpå. 

Gulrotsuppe er ganske søtt. Så jeg liker noe med snert opp på. Som chorizo lett stekt i panne. Bacon. Eller krepsehaler smaksrunde med frisk chilli og karri. 

Enjoy og kjenn varmen bare bre seg! 

Kommentarer

  1. Tror du kan legge ut noe med nudler og gjøre?

    SvarSlett
  2. Det kommer helt sikkert noen nuddel ideer til deg etterhvert 😊

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør