Nachos for niesa

Det som er det fine med den dørgandes kjedelige fredagstacoen, er at den kan varieres i det uenderlige, og dermed slett ikke være så kjedelig likevel. Ost er ganske selvsagt. Ellers kan du bruke kjøttdeig, karbonadedeig, kylling i form av kjøttdeig, filet eller ferdig grillet, pulled pork, laks, reker eller rett og slett gå for en vegetariansk variant.
Og av og til kan en nesten oppfylle ønske om saltstenger og potetgull til middag. Drømme seg til Peru og inkaindianerne. Se for seg Machu Picchu som med litt fantasi ligner tortillachipsen som ligger lettere strødd på stekebrettet som solhungrige turister. Eller rett og slett tenke seg hjem til egne unger. I dag fikk jeg besøk av tantebarna. Og med fredag på kalenderen og sol på himmelen kom nachos på menyen. En kjapp variant som smakte oss alle helt ypperlig en vårkveld langt fra Peru og Mexico, men dog.. Fredag ble fredag, og Robinson er på reise.

Nachos
1 løk
2 fedd hvitløk
400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 ss spisskummin
1/2 ts chillipulver 
1 boks med bønner, svarte eller røde
2 tomater eller en håndfull cherrytomater 
1 pose tortillachips
200 g revet ost
2-3 vårløk
Frisk koriander
1 avokado
Salsa
Rømme
Stek hvitløk og løk i en panne. Ta av, og stek deretter kjøttdeig i omganger. Kjøttdeigen krydrer du med spisskummin og chilli. 

Bland løken sammen med kjøttdeigen. Ha over bønnene og litt av laken fra boksen. Finhakk tomater og ha i de også. Smak til med krydder, salt og pepper. 

Legg tortillachips i en ovnsfast form, eller stekeplate. Ha over kjøttblandingen, og dryss over revet ost. 

Stek det hele på 200 grader midt i ovnen, 10-15 minutter. Eller til osten er smeltet og maten er gjennomvarm. Hvor lang tid det tar kommer i grunnen an på hvor varmt kjøttet var da du satte det i ovnen. 

Ha over hakket vårløk og frisk koriander til slutt. Du kan også ha over frisk avocado her. Eller, om du velger å lage en guacamole. Mos i tilfelle avocadoen sammen med litt hvitløk og sitron eller lime, og server ved siden av nachosen.

Velg ellers tilbehør etter smak! Salsa og rømme er jo en sikker innertier for tradisjonenes skyld. 

God helg! 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør