Grønn smoothie

Når alt håp er ute - spis spinat! Det gjorde Skippern. Og jeg bare digget denne fyren som lignet litt på Donald Duck, ikledd matrosdressen sin. Sprengte blikkboks på blikkboks med spinat med bare henda. Helte i seg. Og slo Brutus over ende, mens hjertene formelig spratt ut av øya på Olivia. Så stakk han maispupa i munnen og vraltet videre, med litt lavere sunnhetsgehalt.
 Gleden var stor da far kom hjem fra det store utland og hadde supplert lakrispipene med Game Boy med Skippern spill til meg, og Mikke Mus til søstra. Skippern samlet selvsagt på spinat. Mikke Mus på egg. Minni skulle sikkert bake. Også bytta vi litt inne i mellom. Det gjelder tross alt å ha ett variert kosthold.

Om jeg egntlig viste hva spinat var er jeg sannelig ikke sikker på. Men det har nå i alle fall kommet fram i matveien etterhvert. Supersunt og fult av vitaminer og jern så lenge du husker å bruke rustfritt stål når du tilbereder den. Ikke bruk jern, for det reagerer med garvestoffene i spinaten så den bli misfarget. Og den misfargingen klarer ikke kroppen din å absorberere.. Sånt kan jo være greit å vite, selv om rustfritt stål har tatt mer og mer av plassen for jernredskap på kjøkkenet.

Og siden jeg aldri har sett noe grunn til å begrense type grønnsaker, frukt eller hva det måtte være til en type måltid, slår jeg i dag ett slag for spinat i flytende form. En kjapp frokost on-the-go (selv om du strengt tatt bør sette deg ned og ta deg tida), ett mellommåltid, etter trening, til kvelds, eller fordi du fortjener det.. Alltid!

Grønn smoothie
1 eple eller pære
3 håndfuller frisk og vasket spinat
Satf av 1/2 lime og litt revet skall
1 dl eplejuice
3 ss youghurt naturell
Evnt noen linfrø for litt mer fiber,
eller litt lakrispulver for rett og slett litt lakrissmak..kanel for å avrunde smaken..Eller usaltede peanøtter for litt crunch..
 Vask og rens spinaten. Skjær eple, eller pære i biter. Ta bort kjernehuset.  Ha alle ingredisenser i en blender, og kjør det sammen til en jevn konsistens. Jeg synes det er godt med litt skall av lime eller sitron i. Andre vil mene det gir litt for sterk sitrussmak. Dette må du nesten smake deg fram til, og velge selv. Når du bruker skall snakker vi kun om det ytterste skallet på frukta. Det hvite er er bare bittert. Vask skallet godt. Og aller helst heter det seg at du skall bruke økonologiske sitroner eller lime som ikke er sprøytet med sprøytevernmiddel.

Nå er det bare å helle i ett stort glass og drikke! Nyt! 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør