Kremet gulrotdip

Jeg vet ikke hva det er med moste grønnsaker. Føler det blir litt for fjernt og anta at det minner om babymat og lukta av mor.
Uansett hva det er smaker det ofte innmari godt. Hummus og baba ganoush, paprika og valnøtt dip. Favoritter som slett ikke har noe med babyliv å gjøre.

Også er det noe med fargene da! I alle fall på denne gulrotdippen. En oppkvikker på bordet. Dippen er med hint av ingefær, og får den kremede konsistensen av cashewnøtter :)


Kremet gulrotdip
2 dl cashewnøtter
4-5 gulrøtter 
2 ss olivenolje
4 ss revet ingefær
1 sitron
1 ts honning
1 ts gurkemeie
Evnt litt vann

Nøttene må bløtlegges over natten. Mange mener at bløtlegging av nøtter gjør nøttene snillere mot magen, men grunnen til at jeg vil bløtlegge de her er rett og slett av de blir enklere å jobbe med. Kommer du på at du vil lage dip sånn en halvtime før måltidet går det helt bra det også. Alternativet til bløtlegging er rett og slett å koke nøttene i 15 minutter.

I mens skreller du gulrøttene, og skjærer i biter. Riv ingefær, og press en sitron.
Ha alle ingrediensene til dippen i en matmølle, og kjør sammen. Ta deg tid så det blir skikkelig most, kremet og blandet. Det kan være du vil justere med litt vann. Tilsett litt av gangen.

Smak til med honning, salt og eventuelt litt gurkemeie. Gurkemeie gir både smak og booster fargen :)


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør