Kremet lakseform med pesto

Pasta med pesto og laks har lenge vært en lettvint og enkel fiskefavoritt hjemme hos oss. En fiskerett alle spiser uten noe mer dill dall.
Før påske kom jeg over en variant av laks og potet i form, med fiskekrydder og fløte. Det måtte prøves. Første gang med noen rester av fløtegratinerte poteter. Så gjentatt med potetskiver og fløte. Og så har jeg brukt pesto. Den mest allminnelige de fleste forbinder med pesto. Den varianten som inneholder basilikum og parmesan. I alle fall sånn originalt. Kjøper du ferdig pesto vil innholdsfortegnelsen kanskje vise noe helt annet..

Men nok om det. Lag pesto med frisk basilikum, parmesan og pinjekjerner om du ønsker det. Eller kjøp, og bruk en du liker. Jeg skal ikke legge meg opp i det, denne gangen. Men må nevne at dette var en fiskeform vi var enige om at gjerne kunne gjenta. Det var knall godt, og enkelt.
Kremet lakseform med pesto
500 g laks uten skinn og ben
8-10 poteter
1 rødløk
3 fedd hvitløk
1 pose fersk spinat
1 pk matfløte
Grønn pesto
Parmesan
salt
pepper

Sett ovnen på 180 grader.

Rens og skjær opp løk og hvitløk. Gi både løk og hvitløk en omgang i en stekepanne med olje, slik at løken blir myk og medgjørlig. Ha over fersk spinat, og la det frese med slik at den detter sammen, Sett til side.

Skrell potetene, og skjær i tynne skiver. Har du en mandolin er den godt egnet, ellers så skjærer du med kniv. 

Legg halvparten av potetene i bunnen av en ildfast form. Ha over litt salt og pepper, og cirka 1/2 av fløten. Legg over løk- og spinatblandingen. Ønsker du litt flere grønnsaker, f.eks erter, gulrøtter, blomkål e.l. legger du i dette også. Legg over biter av laksen. Ha på raust med pesto! Salte og pepre litt, og riv over litt parmesan. Før du dekker det hele igjen med resten av potetskivene. Hell over resten av fløten. Riv litt parmesan over toppen. Litt mer salt og pepper. 

Og sett formen inn i varm ovn. Hvis du vil unngå at det svir seg kan du dekke til formen med folie. Fiskeformen trenger 30-45 minutter. Dekker du til lar du folien være over i 30 minutter, før du tar av og steker videre i 15 minutter til. Sjekk at potetene er møre før du tar ut formen.

Ha gjerne over litt frisk bladpersille og parmesan før servering. 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør