Sur-søt saus til dumplings

Klart du kan lage dumplings selv. Ha er lite dumplings verksted på kjøkkenet. Sannsynligheten for at du da lager flere enn du spiser, er absolutt til sted.
Det du måtte ha til overs kan du fryse ned til en annen gang.

Så kan det jo også være at du kjøper noen ferdig. Du finner flere ulike typer i frossen tilstand både i ulike Asia butikker, og hos en del dagligvare. Er lov det også. Men da kan det jo hende du har lyst til å prøve deg på en saus på egenhånd..

Denne sur-søte sausen er kjempegod :) Her har jeg pannestekt dumpingene istedenfor å dampe dem. De får en litt sprø bunn, og myk, god kjerne. Litt av aromaen fra dumpingene blander seg inn i sausen, og gir ekstra god saus.
Sur-søt saus og pannestekte dumplings
1/2 spisspaprika
1/2 squash
1/2 løk
2 vårløk
5 ss soyasaus
2 1/2 ss kinesisk eddik
1 ss honning
1 1/2 ss oystersaus
1 ts sesamolje
1 ts chiliolje

Ha litt nøytfralolje i en panne med lokk. Stek dumpingene 2-3 minutter på middels varme. Det kan godt være du må gjøre det i et par omganger for å få plass. Dumplingene skal få en gyllen skorpe under.

Hell 1 1/2 dl vann over dumplingne i panna. Sett på lokk, og la dem dampe i vannet 10-12 minutter. Samme gjelder her.. Har du mange dumpinger må du gjenta damp prosessen. Altså, du steker og damper en omgang av gangen.

Ta ut dumpingene fra panna når de er ferdig dampet. La resten av vannet fordampe før du enten gjentar prosessen - eller når du er ferdig med dumplingnene - har i finhakket løk, paprika og vårløk. Jeg har også brukt squash. Du vil kanskje ha litt mer i olje i panna mens du steker grønnsakene et par minutter.

Ha i alle de andre ingrediensene til sausen. Har du ikke kinesisk, sort eddik, bruk en annen eddik. Du kan også bruke sukker eller brunt sukker istedenfor honning. La sausen få putre 1/2 minutt. Smak om du trenger mer søtt? Sterkt? eller syrlig?

Ha dumplingnene i sausen slik at de blir godt dekket.
Og server :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør