Havrelapper

Selv om jeg stort sett spiser omtrent det samme til frokost hver eneste dag, kommer det dager og tider der jeg føler for litt forandring.

Pannekaker kan jo kanskje være fristende en lørdagsmorgen, eller som i disse korona tider, på en helt uvanlig tirsdag. Ved å lage havremel av havregryn føles det brått som helt innafor. Havre har mange gode egenskaper. Det holder deg mett lenge, og er næringsrikt og sunt. Det kan jo være greit, selv om du vil kose deg litt ekstra til frokost. Eller brunsj.
Jeg har toppet lappene med litt yoghurt, frukt og nøtter. Her kan du jo variere litt ettersom hva du har, eller liker. Kakaonibs, gresskarkjerner, honning eller kanskje bacon..

Havrelapper
(8-10 lapper)

200 g havregryn eller havremel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
litt salt
litt kanel
2 1/2 dl melk av valgfri type
2 egg

Har du havremel bruker du av det. Ellers er det enkelt å lage selv. Du veier opp samme mengde havregryn som du trenger mel, og kjører det i en matmølle til det smuldrer opp og får konsistens som mel.

Ha alle de tørre  ingrediensene i en skål, før du tilsetter melk og egg. Du kan gjerne røre egget inn i melka, men det spiller ikke så veldig stor rolle. Pisk røra godt sammen så den blir jevn og luftig.

Varm en non-stick stekepanne, eller finn frem steketakke om du har. Bruk en liten øse med røre pr havrelapp, og stek til de er gyldenbrune på begge sider. Et tips når du steker lapper (og sveler) generelt er  at lappen er klar til å snues i panna når det begynner å boble i røra på oversiden. Små luftbobler. Havrelappene skal være gylne på begge sider.

Server og spis nystekte havrelapper med akkurat det du synes er best til.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør