Krydra lam

Alt skal være så lettvint. Og helst raskt. Veldig raskt. Det er mange ting en skal rekke over i tillegg til matlaging. Og så skal det ikke være for mange ingredienser. Da detter en litt av før en har begynt liksom. Eller ender opp med halvfabrikat. 

At det skal være enkelt, betyr ikke at det ikke kan være godt. Lam er godt. Arabisk er godt. Og når lysten på arabisk inspirert mat kom flaksende som julekvelden på kjerringa. Da ble det enkelt. Og godt. Med en kort ingrediensensliste. Synes jeg..
Lammekjøttdeigen pleier ikke å være finne side om side med kjøttdeig, familiedeig, svinekjøttdeig eller kyllingkjøttdeig. Men jeg har funnet den i frysedisken. 


Krydret lam
400 g lammekjøttdeig
1 fedd hvitløk
1 gul løk 
1 ts spisskummen
1 ts kanel
En neve pinjekjerner
1/2 granateple
Bladpersille

Hummus
1 boks kikerter
3 fedd hvitløk
100 g tahini
1/2 sitron
1/2 ts salt
opp mot 1 dl olivenolje
spisskummin
sumak eller paprikapulver

Ha en blanding av smør og olje i en dyp panne, eller kjele. Rens og hakk hvitløk og løk , og ha det i.  Stek ti, løken er myk. Ha i kjøttdeig og krydder. Stek videre. Pass på at ingenting brenner seg. 

Rens et halvt granateple, eller et helt om det er lite frø i, eller du er innmari glad i granateple. Topp kjøttdeigen med hakket bladpersille og granateple.

Server med nylaget hummus, og for eksempel noen greske pitabrød.
Den beste hummusen lager du selv. Og det er veldig enkelt. Jeg har presentert hummus i flere varianter, og som en del av meze (http://minematskriblerier.blogspot.no/2014/01/rliten-smak-av-meze.html). Men jeg tillater meg å minne om den vanligste formen, som består av kikerter. Jeg bruker rett og slett ferdig kokte kikerter på boks. Men du kan selvsagt vanne ut, og koke cirka 250 gram med kikerter.

Ha kikertene, renset hvitløk, sitronsaft, tahini, olje og litt spisskummin (om du vil bruke det) i en bolle. Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin til å kjøre det hele sammen. Og ha til slutt litt mer olje, noen hele kikerter og sumak eller paprikapulver over.

Om også kjenner lysten til helt ferske, knallgode brød finner du de her
http://minematskriblerier.blogspot.no/2016/02/greske-pitabrd.html

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør