Cannelloni med spinat og snøfrisk i tomatsaus

Enkelte dager bare slår deg i hue. Rett ned, på en måte. Og så ligger du der og skjønner verken helt hva som skjedde, eller hva du skal gjøre. 
Av alle ting synes sånne dager bare å rope etter en form for "comfort food", snarere enn hjelp.. Enkelt å spise, og gjerne med mye ost og lite arbeid.

Unnskyldningen min ligger i spinaten. Og tomatene. Tross alt er grønt alibi. Og såpass mektig at det begrenser inntaket litt av seg selv. Så hvor ille kan det være, liksom? 

Cannelloni er store pastarør du fyller med det du ønsker av fyllmasse. Klassikeren er med spinat og ricottaost. Og en fin erstatning for ricotta kan være Snøfrisk. En del vil kanskje ha kyllingkjøttdeig sammen med osten og spinaten. Men jeg har gått for en norsk spekeskinke surret rundt.

Pastaen kan du lage selv, eller finne ferdig. En god erstatning for cannelloni rør er lasagneplater som du ruller sammen. Og nå finnes det også en fersk variant av de i butikkene så du slipper å forkorte platene for å kunne rulle de sammen. Det er, om du ikke lager pastadeigen selv. 
Cannelloni
6 cannellonirør, eller lasagneplater 

Fyll
300 g fersk spinat
1 pk snøfrisk naturell
30 g revet parmesan
1 knivsodd med muskat
Smør

Tomatsaus
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 boks tomater
Olivenolje 

Revet ost til gratinering 

Her starter jeg med tomatsausen. Det er den som tar lengst tid. 
Har du en like treig ovn som meg, setter du den på 200 grader. 

Rens, og hakk løk og hvitløk. Ha olje i en kjele eller dyp panne. Stek løken i varm olje så den blir myk og mild. Ha i hvitløken, og la det få surre en halvtimes tid. Pass på at det ikke brenner seg! 
Hell over en boks med gode tomater, og la sausen surre seg godt sammen i en 4-5 minutter. 
Hell tomatsausen i en ildfast form.

Smelt smør i en vid panne. Ha i fersk spinat, og la det surre til spinaten detter sammen. Du skjønner hva jeg mener..

I en arbeidsbolle har du Snøfrisk, revet parmesan og litt muskat. Ha spinaten over i bollen sammen med osten. Rør sammen. Nå har du spinat- og ostefyllet klart til cannelloniene. 

Har du tørkede pastaplater trenger de noen minutter i kokende vann for å bli myke. Hvis ikke, er det klart for å begynne å fylle opp rørene. 

Ha en god skje, eller så mye fyll det er plass til i bunnen av plata. Rull sammen. Ha spekeskinke rundt rullen, og legg den ned i tomatsausen. Gjenta til du ikke har flere cannellonirør å fylle. 

Sett formen inn i ovnen, 5-10 minutter. Snu rørene om du klarer. Ha over litt mer revet ost. Og stek videre til osten har smeltet.

Server cannelloni med en frisk, grønn salat til. Og husk å nyte!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør