Greske pitabrød

De kan godt være store. Kjempestore. Eller litt mindre. De kan i alle fall være gode. Litt småbrente. Og dermed helt perfekte.
Det er mulig å skjære seg en lomme i dem. Akkurat som i det vi vanligvis kaller en pita. Men disse er litt mer som et naan brød. Et spiselig bestikk. Du kan legge maten opp på. Eller feie med deg restene av sausen uten å slikke tallerkenen.

Makan til godt bestikk skal du lete lenge etter. Disse greske pitabrødene er kjempegode. Enkle. Og et prosjekt hele familien kan stå sammen om over komfyren. Ikke det at det trengs så mange hender. Men det er ekstra kjekt når en kan lage middag sammen. 
Til 12 store greske pita
3 1/2 dl lunkent vann
1 ss tørrgjær
2 ss flytende honning
1/2 dl olivenolje
150 g gresk youghurt naturell
750 g hvetemel
2 ts salt

Ha lunkent vann i en bakebolle. Rør gjæren ut i vannet. Tilsett honning, olivenolje og youghurt. Rør videre til alt er oppløst. Altså, jeg lar kjøkkenmaskinen jobbe, og tilsetter bare etterhvert...

Fortsett med melet. Tilsett det meste av hvetemelet sammen med salt. La kjøkkenmaskinen elte deigen i en ti minutter. Du vil ha den godt sammen. Det er en mening med det.

Ha i mer mel til deigen slipper i kantene, er glatt og smidig. Dekk bollen, og la deigen heve i 1 - 1 1/2 time. 

Ha deigen ut på bakebordet. Elt den litt sammen, og del i 12 emner. Trill en ball av hvert emne. Har du en grillpanne finner du fram den. Har du ikke, bruker du en stekepanne.  Skru på plata, pensle panne med olje, og etterhvert som den er varm steker du ett og ett brød.

Kjevle, eller slå de flate. Stek 2-3 minutter på hver side. De vil blåse seg litt opp, få bobler og noen brune flekker. Det er perfekt! 

Oppbevar brødene i en stabel i et rent kjøkkenhåndkle etterhvert som de er ferdig stekt. Eventuelt kan du holde de varme på lav varme i stekeovnen. 

Skulle du ha noen til overs legger du de i fryseren, og tiner i stekeovn etter behov.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør