En kylling curry når du har god tid

Det hender at jeg knapt vet hvordan en skal få timene til å gå. Akkurat nå er det en operert for som lenker meg til sofa og hjelp til de mest utenkelige ting.
Mat må man ha, og det er da for tiden enten noe noen vil lage og servere meg. Eller noe som innebærer at jeg ikke trenger å springe for mye langs kjøkkenbenken over tid. Selv med en stol plassert lettere henslengt ved kjøkkenbenken virker enkelte oppgaver nesten uoverkommelige. Og stolen blir mest av alt i veien når en bare skal vaske hendene litt, finne en ren skjærefjøl, eller bytte kniv.

Men tid, det har jeg all verdens av. Det er liksom måte på hvor mange episoder av en serie på Netflix du orker sånn rett etter hverandre. Litt fler om en tar en lite avbrekk for å hinke avgårde og vifte litt med tærne. Og der kom marineringen inn. Ikke av tær pakket inn i bandasje, men av kylling. For resten er fort gjort. Altså når marineringen er ferdig. En enkel og grei gryte.
Kyllingen
1 kg kyllingfilet
3 ds yoghurt naturell
1 ss revet ingefær
3 hvitløksfedd
1 ts salt
1/2 ts pepper

Curry
1 ss rapsolje
3 ss smør
6 fedd hvitløk
1 gul løk
2 ss revet ingefær
2 ss tomatpurè
1-2 ts garam masala
2 ts paprikapulver
2 bokser hakkede tomater
1 boks vann
1 ts salt
1  pose spinat
En neve mandler
Evnt litt mer youghurt, fløte eller kokosmelk 

Det er kyllingen som tar tid. Den skal få marinere seg. Gjerne hele natten. Men om du sitter der en søndag med innmari mange timer foran deg på sofaen, så holder det i grunnen med et par-tre timer. Altså minst to timer. Gjerne mye mer.

Kyllingfiletene skjærer vi i stykker som er omtrent jevnstore. Bland sammen youghurt, revet ingefær, hakket hvitløk, salt og pepper. Dette er marinaden. Fortvil ikke om du står der og mangler fersk ingefær. Selv om den ferske varianten stort sett alltid er best, kan en ty til den tørkede varianten istedenfor å fly rundt etter søndagsåpne butikker. Bare husk at tørkede krydderurter er mer konsentrert i smaken enn ferske..

I alle fall. Ha da kyllingbitene i marinaden. Dekk til med plast, eller et lokk. Og la det stå kaldt å marinere. Marinaden legger seg som smak utenpå kyllingbitene.

Når du på et tidspunkt da er klar for å gå videre skrur du på ovnen din på høyeste varme. Bruk grillelementet her. Så starter du på curryen.

Ha olje og smør i en kjele. Hakk hvitløk, løk og ingefær. Ha i når oljen og smøret er varmt, og la det surre et par minutter. Pass på at det ikke svir seg. Ha i tomatpurè, og stek den også med et par minutter, før du tilsetter garam masala og paprikapulver. Nå begynner det å lukte skikkelig godt.

Ha over to bokser med tomater. Bruk en av boksene for å måle opp vann mengden, og ha i. La det koke opp, og småputre videre mens du griller kyllingen.

Ha alle kyllingbitene utover et stekebrett, eller en rist med stekeplaten under. Sett bitene inn under grillelementet så høyt opp i ovnen du tør. Cirka 5 minutter. De kan godt ta farge, men trenger ikke bli helt gjennomstekt. Om du har store biter kan du snu på dem, og gi dem 5 minutter til på andre siden.

Bruk gjerne en stavmikser for å jevne ut curryen nå. Ha så alle kyllingbitene over i curryen.  Smak til med salt og pepper, og la det få putre til kyllingen er gjennomkokt og ferdig. Jeg syntes youghurten fra marinaden gav fylde nok til gryta. Men det er ingenting i veien for å tilsette litt mer youghurt, fløte eller kanskje kokosmelk om du ønsker det.

Helt til slutt har du i spinaten. Den trenger ikke lang tid før den er i skjønn forening med resten av curryen. For litt crunch og hygge har jeg i en neve hakkede mandler over gryta rett før servering.

En slik kyllingcurry serverer du med basmatiris og/eller nan brød til. Og hele familien spiser.
Vil du lage naan brød selv, lager du for eksempel disse her http://minematskriblerier.blogspot.no/2015/01/stekte-naan-brd.html

God søndag!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør