Kanelkake

Det var en sånn dag da ingen ting stemte. Verden og meg var ikke helt samstemte, eller i rute. Kirkeklokkene dundret på stua. Og hele sofaen ristet av en bil på tomgang utenfor. I det sjåføren smalt igjen døra slo hjerter salto og truet med å forlate denne planten.
På sånne dager er en ikke mye tess. Mest av alt kjennes kroppen som en uløselig floke. Og da blir en rimelig klønete. Kanelboksa detter ut av skapet og lager en brun sti bort til kjøkkenbordet. Tekoppen tar plass i fanget. Melka spretter ut av kartongen og ned mellom kjøleskapet og kjøkkenskapet .

Sånn litt ut på kvelden kommer kroppen til at den vil ha sukker. Og dessuten gjøre det litt godt ovenfor bortvurderte barn. Selvsagt ett vågalt prosjekt på en sådann dag. Men kaka er i utganspunktet veldig enkel. Veldig søt. Og tåler dessuten oppbevaring.
150 sukker
50 g brunt sukker
150 g mykt smør
3 egg
1 ts vaniljepulver eller vaniljepasta
300 g hvetemel
1 1/2  ts bakepulver 

1 ss kanel
1 ss sukker 

Glasur
150 g melis
Melk

I ovn ved 180 grader i 20-25 minutter.

Begynn med å røre sammen sukker, brunt sukker og smør til deg blir glatt og luftig. Ha i ett og ett egg, og rør inn i deigen. Sikt inn hvetemelet og bakepulveret.

Ha omtrent halvparten av deigen i en langpanne kledd med bakepapir. Bland sammen 1 ss kanel og 1 ss sukker, og strø denne blandingen over bunnen av kaka. Deretter legger du resten av deigen litt klattete over. Det ser omtrent sånn her ut.
Sett kaka i forbannet ovn, en 20-25 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke at den er gjennomstekt.

La kaka avkjøle seg i formen, før du løfter den ut med hjelp fra bakepapiret. Skjær i passe biter.

Om du vil pynte opp litt lager du en glasur av melis med litt melk og har over kaka. Den er i grunnen søt nok, men litt fra eller til på en sånn dag... 

La glasuren stivne før du har kaka i en kakeboks til oppbevaring.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør