Fylte aubergine med røkt paprika

Forandring fryder heter det. Og jammen kom den brått. Høsten altså. Og der noen sverger til salat som sommermat, og suppe til høsten oppdager jeg at jeg i grunnen går motsatt vei. Selv om jeg da går for litt lukne salater.
Nå er det flust av kortreiste grønnsaker og frukter. Og vi plukker og lar oss friste av form og farge. Og det inntreffer akkurat i i tide. For omtrent samtidig, eller like rundt hjørnet lurer energitapet. Den totale høstkollaps som bare roper etter noen vitaminer og antidioksanted plukket med fra torg og veikant. Sånt blir det mat av. Og da sammen med sommerens suvenirer. Røkt paprika.
Aubergine 
2 stk aubergine 
2 ss presset sitronsaft 
1 ss olje
Ca 4 cm blåmuggost i biter eller 4 ss revet ost, for eksempel parmesan 

Fyll
40 g quinoa eller couscous 
2 hvitløksfedd 
1 hakket løk
1 rød paprika i terninger
10 kantarell eller sjampinjong kuttet i biter
1 squash i terninger 
1/2 boks med tomater
1 finhakket rød chili
1 ts røkt paprika 
 
4 ss østersaus
Frisk koriander 

Sett ovnen på 200 grader. Skjør auberginen i to, på langs. Smør dem inn med sitronsaft og olje, og legg dem i en ildfast form eller plate med skinnsiden opp. La de steke i ovnen i cirka 30 minutter. 

I mens klargjør du fyllet. Quinoa eller couscous kokes etter anvisning på pakken. Bruker du quinoa må du huske å skylle godt først for å fjerne eventuelle sprøytemiddel. Hvis du foretrekker ris, bruk det! 

Hakk og skjær opp grønnsaker. Fres hvitløk og løk i olje så løken blir blank og myk. Ha i de andre grønnsakene og la alt få godtgjøre seg. Hell over tomatene. Og la det koke med ett par minutter. Bland inn quinoa eller couscous. Smak til med salt og røkt paprika. 
Når auberginen er ferdig tar du dem ut. Bruk en skje og en kniv til å fjerne fruktkjøttet. Del dette i mindre biter, og ha i grønnsaksblandingen din. 

Ha grønnsakene tilbake i aubergineskallet. Ha over litt ost etter ønske. Kanskje ett lett strøssel med røkt paprika. Og sett dem tilbake i ovnen til osten har smeltet. 

Server med østerssaus og frisk koriander. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør