Stekt ris

Det er ikke til å stikke under en stol, at med en liten husholdning og matglad mor, blir det til tider noen rester. 
Vi gjemmer de altså ikke under stolene, eller bordet for den saks skyld. Men i små bokser og glass i kjøleskapet. Og der får de stå litt og gjøre seg til venns med ost og syltetøy. Pent adskilt som det skulle herske rene segregeringsregime. Før de får stelle i stand til restefest. For det sitter litt inne og skulle hive fullt brukbar mat. Da går vi heller inn for en transformasjon. En omdannelse. Eller altså rett og slett en ny middag som slettes ikke trenger å ligne på den forrige. Den har bare elementene i seg. 
Stekt ris til 2
200 g kylling eller skinke
50 g reker
Cirka 4 dl kokt ris
1 fedd hvitløk
1/2 chili om du ønsker en sterkere smak
Cirka 250g grønnsaker, du kan bruke en pose med frosne, eller skjære biter av hva du har, for eksempel gulrøtter, brokkoli, sopp, vårløk osv..
1 egg
2 ss asiatisk fiskesaus
1/2 ts pepper

Dette er restemat. Ta av ha du har. Hjemme hos meg er det typisk litt kokt ris og noen kyllingbiter. 

Så er det også fastfood av det ganske sunne slaget. Stekt ris finnes i mange varianter og variasjoner. Denne er vel nærmest en Singapore variant. Og ligner litt på den stekte risen du vil få om du stikker bort på nærmeste Kina servering.  

Varm olje i panna. Ha i hakket hvitløk. Om du ønsker litt sterk smak kan du ha i litt hakket chili. Ha over hakkede grønnsaker og gi dem ett par minutter. Så kjøtt og ris. Stek til det er gyllent og varmt.

Lag en liten grop i midten. Knekk ett egg i gropa, og rør rundt.

Tilslutt har du i reker bare så de får en link hvis du ønsker å ha de med. Reker blir bare seige om de steker for lenge. 
Smak til med fiskesaus og pepper. Og vips er maten klar.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Liba brød - arabiske brød

Blåbærgele

Tyrkiske egg med yoghurt og chilismør